4 Mayıs 2017 Perşembe

Hükümdarlığın top atışları...CHRIS ANTONIK





Kanadalı gitarist ve vokalist Chris Antonik "Monark" albümünü çıkardı.











Gitaristlerin ego yükseklikleri bilinen bir durumdur. Kimileri kendi egolarına hakim olur ve dinleyici onların krallığını ilan eder kimi gitaristler de kral benim diye çıkar ama o ilan ettikleri hükümdarlık sarayının altında kalırlar.

Kanadalı gitarist Chris Antonik'in son albümünün ismine bakınca aklıma hemen yukarda yazdığım sözler geliverdi. Antonik daha 5 yıllık kariyer artı üçüncü albümde bu krallığı ilan ediyorsa vay haline dedimse de sonradan albümde yer alan "The Monarch and the Wrecking Ball" parçasının albüme isim babalığı yaptığını anlayınca rahatladım.

Torontolu blues rock gitaristi Chris Antonik, 2011 yılında Kanada'nın en iyi Blues sanatcısı olarak gösterilmiş. 2013 yılında çıkan ikinci albümü "Better For You" ile ülkesinde liste başarısı da yakalayan sanatçı, yeni çıkan "Monarch" albümüyle şimdi de dünya çapında bir kariyere adım atmaya çalışıyor.
11 parçanın yer aldığı albümde şarkıların besteleri Antonik'e ait olup, gitarın yanısıra vokali de üstleniyor. Chris Antonik'in gitarı için değil ama vokali için çok Bonamassa etkisini gördüğümü söyleyebilirim. Bunda da garipsenecek bir durum yok gibi çünkü son 10 yılın blues'taki damgası Joe Bonamassa olduğu su götürmez bir gerçek. Bu yüzden de onun etkisi sadece Chris Antonik'te değil, son dönemin bir çok isminde görülüyor, bu da gayet doğal.
Chris Antonik'in "Monarch" albümünde Kanadalı rock grubu Big Wreck'in davulcusu Chuck Keeping çalarken, bas gitarıyla Guenther Kapella eşlik etmiş. Antonik'in grubunda keyboardıyla tuşların ruhumuza yansımasını sağlayan Jesse O'Brien'i ayrıca vurgulamak doğru olur. Albümde nefesli enstrümanların katkısı da hatırı sayılır derecede.







Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...