11 Mayıs 2017 Perşembe

Blues Rock'ın "Yükselen Yıldızı"... JOSHUA BATTEN



Avusturalya'da JOSHUA BATTEN için "Yükselen Yıldız" diyorlar. 21 yaşındaki gitarist ilk albümü "Searching For Answers" ile bu yargının ne kadar doğru olduğunu kanıtlıyor. 









İlk albümüyle müzik dünyasına merhaba diyen isimlerden biri, Joshua Batten
21 yaşındaki bu genç müzisyen, Avusturalya'dan bir bluesçu. Klasik rock, blues, folk ve progresif rock'tan ilham alan Joshua Batten, Melbourne rock ortamının hızla yükselen yıldızı. 
Agresif gitarı , güçlü vokali ve besteciliğiyle dikkatleri çeken sanatçı, ilk albümü "Searching For Answers" ı 21 Nisan 2017'de piyasaya çıkardı. Batten'in albümünde altı parça yer alıyor. Parça sayısı az gibi gelse de 30 dakikalık süresiyle albüm doyurucu bir etkide. Kimi zaman orkestrasyonlu, kimi zaman akustik etkili kimi zamanda çatır çatır elektro gitarlı sunumu albümün süresinden daha uzun bir etki yapabiliyor. "Searching For Answers" albümünde Joshua Batten vokali ve gitarıyla yer alırken, keyboardcı Steven Reinhardt albümle aynı ismi taşıyan parçada gitarıyla da eşlikte bulunmuş. Bas gitarda Sean Ahrbeck, davulda da Shane McMahon yer almış.
Albümle ilgili bir kaç not düşmem gerekirse albümle aynı adı taşıyan "Searching For Answers"da keyboard bize Animals tadında bir etki sunuyor. Yumuşak tonu ve orkestrasyonu ile pastoral bir etki veren "Poetry",  albümün ilk single'ı olan adı gibi şarap tadında olan  "Homemade Wine" albümden ilk öne çıkan çalışmalar.
Avusturalya'da onun için "Yükselen Yıldız" diyorlar ve benim için de Jashua Betten ilk albümde çarpıcı etki yapan biri.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...