4 Nisan 2017 Salı

Rakınroll FM Postası – 3



Yeni Keşif 

Grup :  Jack J Hutchinson'un Boom Boom Brotherhood, 
Albüm  :   Set Your Heart For The Sun 
Albüm Çıkış Tarihi : 3 Mart 2017

Grup Üyeleri :
Jack J Hutchinson (vokaller ve gitar) 
Rick Baxendale (bas)
Jim Brazendale (davul ) 

Albümde  İngiliz blues / rock gitaristi ve şarkıcı / söz yazarı  Jack J  Hutchinson tarafından yazılan on iki  şarkı ve bir de  grup arkadaşı Jim Brazendale ve Rick Baxendale  ile birlikte yazılmış on üç parça yer alıyor .

Elemanın kendisinin de tariflediği gibi , müzikal önderleri  ve örnek aldığı müzisyenlere bakınca , ortaya çıkan albümün altyapısı ,  soundu , gitar , davul tonları  ile  tüm etkilendiği  o klasik rock , blues çizgisinin izlerini görmek , duymak mümkün bu sürpriz albümde  .  On üç parçanın on biri kısa parçalardan oluşuyor .  Yedi dakikalık “ Lone Dremmer – Hidden Dream”  içeriğinde  geçişleri  , gitarın  eski rock  sevdalılarına  o günleri anımsatan rifleri , tınıları , gibson’ un o dayanamadığım tonu ve soloları  etkileyici saykodelik , klasik rock çizgisinde dolandırıp sarsıyor insanı .  “Hey Hey “  yumuşak ritmi  ve aynı tondaki vokalleri ile  farklı bir tad bırakırken ,   Boom  ile ritmi bulup  stoner rock tadında gezinen gitarlara “boom boom” nakaratları işliğinde  farkında olmadan ritim tutarken buluyorsunuz kendinizi .   Souled Out ’da  armonikanın verdiği enerjiyle  tempolu  bir blues duyuyoruz , Lovin Man’de ki soloları da bir duyun derim . Jezebel’de  dinleyin derken , aslında neredeyse tüm parçaları önereceğim .  Wake Up ile albümün bitmesi de bence ironi  . Hey millet uyanın , albüm bitti der gibi .

Kısaca şunu ifade etmeliyim  ki  benim gibi klasik  rock çağının  tadı ve tınılarına daha düşkün insanlar için bu adamın gerek gitar tonu  ve riffleri , gerekse davulun ve  bas gitarın bütünlüğünde albümün genel çizgisi  ve melodilerin bütünüyle ortaya çıkan sound  oldukça tatmin edici .  Böyle yeni sesler duymak ve rock çoşkusunu halen hissedebilmek  büyük keyif .. Bu keşif ,  old school  rock ve blues arayanlar için bir şifa  olur kanaatindeyim . 


Albümle ilgili olarak  Classic Rock Magazine'in son sayısında "unutulmaz rifflerle ve çarpıcı harmoni gitarla canlanmış 70'li yılların ağır blues'u" şeklinde bir  yorumu da paylaşmış olalım 

Albüm  ve müzikleri  hakkında  Hutchinson’dan alıntılar ise şöyle :
 "Çok karanlık zamanlarda yaşıyoruz ama müzik harika bir şifacı olabilir. Albümün çoğunluğu  kayıp kavramlarına hitap ediyor ancak tünelin sonunda ışık da var. " 
Grubun soundu klasik rock sevgisinden çok etkilenmiştir. "Led Zeppelin, Allman Brothers, Peter Green'in Fleetwood Mac’i , Pink Floyd gibi gruplarla takıntılıyız. Bence bu etkiyi  müziğin içinde duyabiliyorsunuz, ancak  biz tabi ki kendi soundumuzu sunuyoruz . "
 "Beatles , Stones dinleyerek  büyüdüm. Bu albümde gitarın etkisi çokça hissediliyor , ama bu şarkılarımıza  hizmet ediyor. On üç  şarkıyla klasik bir albüm yapmak istedim, hepsi gerçek bir şarkı olmalıydı, melodi , sound ve vokallerin armonisi ile  bir yumruk atmak istedim …"

Ben kroki oldum , sıra sizde …




Bir Eski Dost’dan Yeni Albüm 

Mike Tramp   
Albüm :  Maybe Tomorrow
Yayın Tarihi 24 Şubat 2017

When The Children Cry dersek herkes herhalde  parçanın girişini , sözlerini , klibini hatırlar ve sanırım her hafızada bir yerlerde yer etmiş olarak White Lion’dan bile daha ünlüdür .  Parçayı bilir ama grubu unuturuz .

Hatta  Mike Tramp’ın da  aslında bu grubun vokalisti olduğunu ben bile yıllar sonra öğrenecektim .

22 Nisan 2013 Akşamı Dave Lombardo ve grubunu dinlemek için Taksim’de  bir klüpte  dinleyiciler arasında bu kendi halinde ve sempatik adam karşımıza çıkınca işte biz de bu kare fotoğrafı anı olarak çekme şansı bulmuştuk .

Bu mütevazi adam eline aldığı akustik gitarı ile  meğerse bir Avrupa turnesine çıkmış , ülke ülke sessiz sedasız dolaşmakta imiş , açıkçası bu bir zamanların ortalığı kasup kavuran şarkının yaratıcısı adamın  böyle bir müzikal tutku ve mütevaziliği beni çok etkilemiş , çok istememe rağmen mazeretim nedeniyle  kendisini İstanbul’da  izleyememiştim . 

1983-92 – 2004 -08  yılları arasında White Lion . 1992-98 Freak Of Nature , 2009–2011: The Rock 'N' Roll Circuz  ve sonrasında da  solo olarak  albümlere imza atan  üretken , çalışkan adam  Mike Tramp .  Açıkçası  sayarken zorlandım ama  27 albüm yapmış  ( 1961 doğumlu ve ilk albüm 1977 Mabel isimli bir grupla) 

Lafı uzatmayalım işte bu güzel adamın  şubat sonu çıkan yeni solo albümünü duyurmak istedim sizlere  . Albüm gerçekten samimi içten , temiz bir sounda sahip  , klasik  hard rock yanı sıra  akustik ögeleride barındıran , Mike’ın yalın ve enerjik vokalleri ve özenli  müzikal kurgusu ile  dinlenmeyi ve saygıyı hak ediyor .  Albümden dikkatimi çeken parçalar ,  açılışta yer alan . “ Coming  Home “ sonrasında  “ Would  I Lie To You” , piyanonun eşlik ettiği  slow parça   Time and Place  ve Maybe Tomorrow isimli son parça …



Nisan Ayında Çıkacak Albümlerden Birkaçı ve Çıkış Tarihleri
7.Nisan  Deep Purple - inFinite
7. Nisan  Brian May & Kerry Ellis - Golden Days
7. Nisan Mike & The Mechanics - Let Me Fly
21. Nisan Incubus - 8
21. Nisan Quiet Riot - Road Rage
21. Nisan Richie Kotzen - Salting Earth
21. Nisan Axel Rudi Pell - The Ballads V [Compilation]

Geronimo Yalnızkartal
5 Mart  2017

Not:  Rakınroll FM , amatör ruhlu ve düzenli periyodu olmayan , yayınları aşağıdak linkte yer alan grup sayfasından  , genellikle yayından kısa bir süre önce duyrulan , süprize açık ve spontan yayın akışı olan bir internet radyosudur . Sayfaya üye olur iseniz yayınlardan haberdar olup  bu sayfalardaki adı geçen müzikleri dinleyebilirsiniz .

Grup sayfa linki : https://www.facebook.com/groups/291467814569528/?fref=ts

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...