17 Nisan 2017 Pazartesi

Gitar ustalarının ustası, ALLAN HOLDSWORTH


İngiliz rock gitaristi ve besteci Allan Holdsworth, 15 Nisan 2017 tarihinde Kaliforniya'daki evinde hayata veda etti. 

İngiliz rock gitaristi ve besteci Allan Holdsworth, 15 Nisan 2017 tarihinde Kaliforniya'daki evinde hayata veda etti. Bugüne kadar yaptığı 12 solo albümünün yanısıra bir çok proje ve müzisyenin albümlerinde de çalan gitarist, Soft Machine grubunda da yer almıştı. 
Ustaların ustası diyebileceğimiz Allan Holdsworth, müzik yaşamında öncü yapısıyla caz rock alanındaki çalışmalarıyla ayrıcalıklıydı. Holdsworth, zaman içinde Eddie Van Halen, Satriani, Alex Lifeson, John Petrucci, Richie Kotzen, Greg Howe, Malmsteen, Tom Morello, Frank Zappa gibi rock, metal ve caz gitaristlerini etkilemişti. Robben Ford onun için "John Coltrane'in gitarist hali" tanımını yapacaktı. 
Progresif Rock'tan Caz Fusion'a kadar gitar alanında öncü bir görev üstlenen Allan Holdsworth ile ilgili Eddie Van Halen, "Okuduğum en iyi kitaptı." diyecekti. 
Toto grubunun gitar ustası Steve Lukather ise Allan Holdsworth için "Oyunun kuralını değiştiren kişi" tanımını yaparken, Peter Frampton ise onu, "Parlak ve benzeri olmayan bir usta " sözleriyle anlatacaktı. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...