17 Mart 2017 Cuma

Rakınroll FM Postası


Blues Perişan blog'unun yazarlarından Geronimo Yalnızkartal hazırladığı internet radyo programı Rakınroll Fm'de çaldığı parçalardan kısa notları bizlerle paylaşıyor.  


Rakınroll Fm Postası 
Bu hafta Rakınroll Fm’de yeni çalınan albümler ve sanatçılar hakkında kısa kısa …

Beth Hart -  Fire On The Floor – 2016 
 Beth Hart  10 Mayıs’da İstanbul’da konsere geliyor . Bu heyecan verici konser öncesi yeni albümü de yayınlandı. Albüm caz ve blues ağırlıklı solo  şarkılardan oluşuyor. "Fatman" ve "Jazzman" gibi  caz ögeleri taşıyan parçalar yanında  albümle aynı ismi taşıyan "Fire On The Floor" ve "No Place Like Home" gibi  blues rock ağırlıklı parçalar dikkatimi çekenlerden bir kaçı. 

Eric Gales – Middle  Of The Road – 2017 

Yetenekli,  üretken, çok yönlü  43 yaşındaki Gales’in 18. stüdyo albümü. Kendisi adına yaptığı solo albümlerin yanısıra bir çok projede de  bulunmuş bir adam olarak sayıgıyı da hak ediyor.  "Boogie Man"  ve "Change in Me" önereceğim parçalar.  "Repettion"u  da  biraz farklı tad arayanlar için ayrıca öneririm.


Dan Patlansky  - Introvertigo – 2016
2014 yılında İstanbul’a konsere geldiğinde adını duyduğum bu Güney Afrika'lı beyaz genç ama tecrübeli blues adamının bu albümü, geçen yıl American Blues Rock Review tarfından yılın en iyi blues albümü seçilmiş.  50  yaşındaki efsane gitarı “ the red” in Amerika’daki Katrina  felaketinden kurtulması ve yeniden kavuşmaları başlı başına bir hikaye. Neyse onu geçelim, bu albümden önereceğim parçalar açılış parçası Run , Sonnava Faith ve Stop the Messin 



Luke Escombe -  Skeleton Blues – 2017 

Luke Escombe, İngiltere doğumlu bir sanatçı ama kariyeri Avusturalya’da gelişmiş. Adam çok çok ilginç bir tip. Tiyatro eğitimi almış, komedyen, oyuncu , şarkıcı , gitarist , söz yazarı … İzlediğiniz ya da dinlediğiniz de de demek istediğimi anlayacaksınız.  Bu albümden tavsiyelerimiz,Punctuation Blues , 21st centry Blues , Willam  Blake . Ama youtube’dan Industrial Action ‘u mutlaka dinlemelisiniz . 


Julian Sas -  Feelin’ Alive – 2017 
47 yaşında Hollandalı bir blues rock gitaristi J.Sas.  Yaklaşık 15 albüm çalışması  içinde yer almış bir sanatçı,  genelde  melodik, ritmik ve soft bir sounda sahip parçaları karşınıza çıkabiliyor. Bu albümden   beğenerek çaldığım iki parça  "High and Low" ve "Jump for Joy".



Marc Ford & Naptune Blues Clup  -  The Valture – 2016 

Bu hafta  keşfetmekten en memnun olduğum adam ve albüm bu oldu . Black Crowes ‘un ilk kurucu üyelerinden ve gitaristi olan Marc Ford  grubu ile  çıkardıkları bu albümle  çok keyifli bir sürpriz yaptı bana. Gerek vokal gerekse gitar tınıları Black Crowes’u çok seven biri olarak benim için ayrı bir tad oldu. Albümden seçtiğim parçalar :  Arkansas Gas Card ( ki bu parçanın 10 dk’lık canlı performansını da internetten ayrıca bulup dinlemenizi öneririm ), Devil’s in the details, The Valture , Deep Water ve Shalimar Dreams



Nick Earl And Joe Coffin  - Wood Wire Blood & Bone -2017 
Bu işte haftanın en büyük keşfi (Yazıyı Aptulika’ya bırakıyorum ). Kanadalı iki tıfıl lise öğrencisi  old school bluesu  muhteşem yorumluyorlar. Albümde iki cover var, kalan tüm şarkıları da kendileri yazmışlar, Yaşa başa bakıp,  ortaya çıkan sonuca bakınca insanın inanası gelmiyor ama müzik dinleyicisi olarak kendimizi umutvar ve şanslı hissettirdiklerini söylemeliyim , harikalar … Seçtiğim şarkılar : Who were you with last night , You’ve done nothing , Kind Hearted Woman  ve Sixteen tons coverı … 

 GERONİMO YALNIZ KARTAL



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...