28 Mart 2017 Salı

Rakınroll FM Postası – 2



Rakınroll FM Postası – 2 
Müzik dipsiz bir deniz, biz ise elimizde olta sallıyoruz . Neyse ki  çok bereketli, bizi hiç elimiz boş döndürmüyor … 
Bu hafta  Rakınroll FM postasında yeni çıkan ya da  keşfettiğimiz albümler ve gruplardan  en çok dinlediğimiz ve de çaldığımız bir kaçı hakkında  kısa notlarımızı şöyle sıralayabiliriz .



Yeni ama biraz geç bir keşif

Grup : Big Mama Montse Band
Albüm : Seed of Love  ( 2017)
Montserrat Pratdesaba  grubun vokallerinde yer alıyor  ve  1963  doğumlu  şahane bir  abla .  Barcelonalı bir Katalonyalı .   Avrupalı  bayan bluescuların da farklı bir tarzı var ,  hoş bir blues tınısı ve vokal tadı veriyor dinleyen kulaklara  .  Yeni keşfettiğimiz ablamızın 1992’den başlayarak  15 albüm yaptığını birçok müzikal projeye eşlik ettiğini  , ilk çıkışını  1988 yılında  Barcelona’nın efsane klübü  Cova Del Drac’da yaptığını öğreniyoruz .  Fransız  bir blues dergisinde uzun süre yazarlık yatığını ,  bu arada  İspanya’dan lokal birçok müzikal ve blues içerikli ödüller aldığını görünce şaşırmıyoruz tabi . Albüm ‘den bu hafta en çok çaldığımız  ve dinlediğimiz ve dinlenmesini tavsiye edeceğimiz  birkaç parça  , albümün isim parçası  Seed of Love , Howlin on the ground  , No words on the line , When I die, You beter second line ve Sex appeal  … 




Genç ve tecrübeli yetenek 

Sanatçı : Davy Knowles 
Albüm :  Three Miles of Avalon ( 2016)

İrlanda denizinin ortasında bir ada ve efsaneye göre adını adayı koruduğuna inanılan Manannan Mac Lir isimli  Kelt  deniz tanrısından alıyor  . İşte  bu esrarengiz ada da  1987 de doğan ve  adam olacağı belli olan çocuk   babasının  Gallagher, Clapton, Knopfler,  Peter Green  John Mayall plaklarını dinleyerek büyüyünce  henüz 16 yaşında Back Door Slam ( Bir Robert Cray şarkısı )  isimli grubunu kuruyor  …  30 yaşın içine  ilk grubu ile dört albüm , Davy Knowles & Back Doors Slam ile  3 albüme ve bu albümüyle de solo ikinci albümüne imza atan , çok yetenekli , çok üretken bir  blues rock müzisyeni  ile karşı karşıyayız  .  Gerek Amerika’da gerekse Avrupa ve Dünyanın dört bir yanında  birçok ünlü  rock ve bluescu ile ortak turnelerde ve önemli birçok festivalde sahne aldığını söyleyerek araştırma kısımını  biraz da sizlere bırakalım .  
Bu albümden birbirinden farklı özellikler  taşıyan  orijinal  şarkılarla karşılaşacağınızı iddia ediyoruz .  En öncelikle  önerim albümün 11.49 dk’lık son parçası What in the world . Blues sindire sindire içinize işliyor ,  gitar kadar  orgun tınıları kanatlandırıyor muziği sanki. Açılış parçası  ritmi ile  çoşkulu ve tempolu bir parça iken  ,  Fallin apart  ile de  bluesun aşk tınıları dokunuyor ruhunuza .  Never gonna be the  same , ah ne de güzel ama erken bitiveriyor tadı damağınızda .  Oxford , MS ile   Mississippi ‘de bir klise korosunda el çırparken buluyoruz kendimizi ve başta da değindiğim gibi bu yetenekli adamla   küçük bir adadan büyük  blues denizine yelken açıyoruz ( Bknz: Albüm kapağı )




Eski tüfeklerin yeniden tüten namluları 

80’ler ve 90’lardan gelen  Hard Rock , Hard n Heavy ve  Heavy Metal tınıları  bu hafta iki yeni albümle karşımıza çıktı 
Grup :  Night Ranger 
Albüm : Dont Let Up  ( 24 Mart 2017)
1982 yılı çıkışlı bu Kaliforniyalı ( San Francisco ) grubun 15. Stüdyo albümü .  Albüm bu türün eski sevdalarına  eski günlerden   nostaljik tatları yeni şarkılarla  sunmaya  aday olabilir .  Albümün açılış parçası enerjik , tempolu ve ritmik Somehow Someway bunlardan biri , Day and Night  bir diğer dikkat çeken parça , (Won’t be you) Fool Again  klasik Amerikan Hard n Heavyleri tadında … We can Work It Out  en beğendiğim parça albümde. 




Grup :  Bonfire 
Albüm : Byte The Bullet  ( 24 Mart 2017)
1972 yılına kadar geçmişi olan bir tarihten bahsetmek mümkün bu grup için .  Kurucu elaman , gitarist Hans Ziller  henüz 13 yaşında bir yeni yetme iken Cacumen adıyla ( ilk albüm 1979 )  kurup,  1986 ‘da Bonfire ismini alan Alman İngolstadt ‘lı  ( Bu arada  takımları için yaptıkları parçalarını bulup izleyin , çok takdir ettiğimi söylemeliyim dinler ve izlerken – albümden değil , eski bir çalışma, Avrupalı Rockçu ağabeylerimizin futbolu sevdiğini biliriz .   )   hard rock grubumuzun bu yeni albümü  gerçekten 80’ler ve 90’lardan gelen hoş bir nostaljik  koku ve tadı içinde barındırıyor hem de  bomba gibi bir ritm tempo ve   yepyeni  şarkıları ile , genel anlamda vasat üstü bir  haz verdiğini söylemek isterim .  Albümün açılışında 7 dakikalık Power Train her şeyi ile  türün meraklısı için doyurucu şahane bir  klasik Alman ekolü  hevy metal parçası tadında   ,  hemen ardından gelen  Stand up 4 Rock   yeni bir  rock marşı olmaya aday . Jethro Tull  kavırı Locomative Breath ‘i  birde bizden  dinleyin demişler ,  Lonely Nights da sizi   o eski  stadyum konserlerde hep beraber  çakmakların çakılıp birlikte söylenen şarkıların olduğu günlere götürecek ( Hani şu cep telefonlarının henüz icad edilmediği  zamanlara ) .  Sweet Obsession , ensturmental parça  InstruMeral  ve  geçen yıl kaybettikleri eski üyeler (Horst Maier Thorn)  için yazdıkları  Too Far From Heaven  diğer  önerilerimiz .  Ama siz bu türü severseniz hepsi keyif verebilir … 





Geronimo Yalnızkartal
27 Mart 2017

Not:  Rakınroll FM , amatör ruhlu ve düzenli periyodu olmayan , yayınları aşağıdak linkte yer alan grup sayfasından  , genellikle yayından kısa bir süre önce duyurulan , süprize açık ve spontan yayın akışı olan bir internet radyosudur . Sayfaya üye olur iseniz yayınlardan haberdar olup  bu sayfalardaki adı geçen müzikleri dinleyebilirsiniz .

Grup sayfa linki : https://www.facebook.com/groups/291467814569528/?fref=ts


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...