6 Mart 2017 Pazartesi

Beth Hart Mayıs'ta İstanbul'da


Blues gitaristi Joe Bonamassa ile yaptığı ortak çalışmalarla tanıdığımız Beth Hart, 10 Mayıs’ta İstanbul’a konser vermeye gelecek. 






Los Angeles’taki kulüplerdeki performanslarıyla müzik kariyerinin ilk adımlarını atan Beth Hart, Ed McMahon'un Star Search yarışmasının Kadın Vokal dalında birinci olarak dikkatleri üzerine çekti. Bu başarının ardından, 1993 yılında Beth Hart and the Ocean of Souls kaydedildi. Kayıt, Hart’ın ilk resmi solo albümü Immortal’da da yer alan Am I the One isimli şarkıyı ve The Beatles cover’ı Lucy in the Sky with Diamonds’ı içeriyordu.

1999 yılında yayınlanan Screamin' for My Supper isimli albüm, Beth Hart’ın esas çıkışını yapmasını sağladı. Beverly Hills, 90210’in son sezonunda da çalan ve müzik listelerinde zirveye yükselen LA Song (Out of This Town) bu albümde yer alıyordu.

2003 yılında yayınlanan Leave The Light On, bir önceki albümün başarısını sürdürerek satış rakamıyla platinyum plak ödülünü aldı. Learning To Live isimli şarkı, NBC’de yayınlanan Losing It With Jillian’ın tema şarkısı olarak kullanıldı.

Led Zeppelin klasiği Whole Lotta Love’ın cover’ını da içeren ilk Beth Hart konser albümü Live at Paradiso ise 2005’te yayınlandı. Hem DVD hem de CD formatında yayınlanan kayıt, Hart’ın güçlü canlı performansının aynası niteliğindeydi.

Aynı isimli şarkısı, ünlü dizi Californication’ın 6. sezon finalindeki son sahnede kullanılan My California, 2010 yılında yayınlandı. Albümde yer alan Take It Easy on Me, BBC dizisi Waterloo Road’da kullanıldı.

Hart, blues gitaristi Joe Bonamassa’yla ilk işbirliği olan ve blues klasiklerinin yorumlarının yer aldığı Don't Explain’i 2011’de yayınladı. Bu albümü, Grammy’ye aday olan, yapımcılığını Kevin Shirley’nin üstlendiği Seesaw isimli işbirliği izledi. İkili, Live in Amsterdam isimli canlı albümlerini 2014’te yayınladı.

iTunes ve Billboard’un blues listelerinde zirveye çıkan Mechanical Heart single’ını barındıran 7. Beth Hart albümü Better Than Home, 2015’te yayınlandı. Şarkıcı, Tell Her You Belong To Me isimli şarkısını ünlü sunucu ve müzisyen Jools Holland’ın BBC’de yayınlanan geleneksel yıl sonu programı Jools' Annual Hootenanny’de seslendirdi.

Sanatçı, son olarak Fire on the Floor isimli solo albümünü geçtiğimiz yıl içerisinde yayınladı.

Beth Hart, Bananas isimli albümde yer alan Haunted isimli şarkıdaki varlığıyla Deep Purple tarihinde geri vokal yapan tek isim olma özelliğine de sahip. Sanatçı, Guns’n’Roses gitaristi Slash’in kendi ismini taşıyan solo albümündeki Mother Maria’da konuk sanatçı olarak yer aldı. Ünlü müzisyen Jeff Beck’le defalarca turneye çıktı.Beth Hart, “Love, Janis” isimli off-Broadway müzikalinde başroldeydi. 2015 tarihli belgesel film Unity'de de anlatıcılardan biri olarak kadroda yer aldı.

Beth Hart; piyano, gitar, çello, bas gitar ve perküsyon kullanımındaki ustalığıyla aynı zamanda bir multi-enstrümantalist olarak tanımlanıyor.

ABD’li caz, soul ve blues şarkıcısı; müzisyen ve şarkı yazarı Beth Hart, 3-12 Mayıs tarihleri arasında ilk kez gerçekleştirilecek Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında 10 Mayıs’ta sahne alacak.

(konser tanıtım bülteninden)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...