5 Şubat 2017 Pazar

Tavanarasında bulunan hazine : "Reverence"





Caz basçısı Nathan East`in yeni solo albümü  Eric Clapton, Phil Collins, Chick Corea gibi bir çok ünlü ismi konuk ediyor ama bu onlar için de bir sürpriz.

Nathan East, yeni albümü "Reverence'ta rock, pop ve caz müziğinden bir çok ünlü isimle, onların haberi olmadan çalmış. 
Aslında bu tatlı ve yirmi küsur yıllık bir sürpriz. 
Buyrun bakalım, "Reverence" albümünün maceralı öyküsüne: 








 
Smooth cazın unutulmaz grubu Fourplay'in basçısı Nathan East yeni solo albümü "Reverence"i çıkarttı. Sanatçının ikinci solo çalışması olan bu albüm, ilginç bir şekilde rock, pop ve caz yıldızlarını biraraya getirmiş. Ancak bu albüm için oluşan buluşmayı, yani konukluğu o yıldızlar da bilmiyor. East'ın yeni albümü "Reverence"ta Eric Clapton, Phil Collins, Chick Corea, Yolanda Adams, Nikki Yanofsky, Kirk Whalum, Philip Bailey gibi birbirinden ünlü müzisyen bilmeden konuk olmuşlar.  

Basçı Nathan East, 25 yıllık müzik kariyeri içinde Fourplay grubu haricinde bir çok müzisyene de hem konser hem de albüm kaydında eşlik etmiş. Zaman içinde East'in çeşitli sanatçılarla yaptığı kayıtlardan bazıları yayınlanmamış ve unutulmuş. Sanatçı bir gün tozlu raflar arasında bu unutulmuş kayıtları buluyor.  Derhal stüdyoya koşan Nathan East, bu kayıtları dijital ortama aktarıyor. Bu kayıtlar üzerine Philip Bailey, Verdin White, Ralph Johnson gibi müzisyenlerin de stüdyoda çalarak eklenmesiyle Türkçesi "Saygı ile eğilme"anlamına gelen "Reverence" albümü ortaya çıkmış. 

"Reverence" albümünün konukları arasında herkesin dikkatini çeken ilk iki isim hiç kuşku yok ki, Eric Clapton ve Phil Collins. Üstelik bu albümde Phil Collins'in davul çaldığını söylersek olayın sürprizi daha da büyüyor gibi.  25 yıl öncesine yani Collins'in davulu bırakmadığı zamanlara gidiyoruz. Rock'ın efsanevi grubu Genesis'te de davul çalmış olan Phill Collins, 1991 yılında Nathan East ile birlikte Earth, Wind & Fire grubunun "Serpentine Fire" isimli parçasını yorumlayarak kaydetmiş. Nathan East'ın kardeşi tarafından yapılan bu kayıt, yayınlanmamış ve zaman içinde unutulmuş. Usta basçı East bu albümü hazırlarken aklına bu kayıt da gelmiş ama bir türlü bulamamış.  Uzun aramalardan sonra bu kaydın ünlü şarkıcı Patti Austin`in bodrum katındaki deposunda olduğu anlaşılıyor. Ve böylece ortaya 25 yıllık bir bilinmeyen Phill Collins davul kaydı çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...