18 Şubat 2017 Cumartesi

KRAMP'IN BAS GİTARİSTİ NEZİH ONUR’U KAYBETTİK



 Türk Rock'ının en önemli üçlüsü Kramp'ın kurucusu , Nezih Onur'u dün gece yitirdik. Nezih'i bugün öğlen, Ataköy 5. Kısım Camiinden uğurlayacağız.
 1957'de İstanbul'da doğan Nezih Onur,. Ankara Fen Lisesi'ni bitirdikten sonra O. D. T. Ü.'de Elektrik Mühendisliği okurken bir taraftan da Dilbilim dersleri aldı. Babasının ölümü ve o yıllardaki öğrenci olayları nedeniyle okulu son sınıfta bırakarak ve İstahbul'a gelecekti.  İ. Ü. Edebiyat Fakültesi, Yabancı Diller Eğitim Bölümü'nde İngilizce okumaya başladı. Bu sıralarda Bakırköy'de Ahmet KARAFERYA ve İdris TÜBCİL ile birlikte KRAMP'ı kurdular. KRAMP dışında, Erkin KORAY,  Kerim ÇAPLI,   Zafer DOĞULU ve çeşitli sanatçılar ile çalıştı, turnelere çıktı.
1984 yılında Nezih Onur'un kurduğu Kramp grubu zaman içinde kadrosuna davulcu İdris Tubcil ve gitarist Doğan Sakin'i alarak rock tarihine yer edecek unutulmaz üçlüsünü oluşturacaktı. Verdikleri konserler ve yaptıkları demolarla hard rock tarzının önemli ve öncü grubu olan Kramp, 1993 yılında ilk albümü olan "Pü Püf"ü çıkartacaktı. 1996 yılında bunu "Lan Noldu Be" albümü takip edecekti. 1998 yılında ise Kramp üçüncü albümü olan "İstanbul Sokakları"nı çıkartacaktı.
Kramp'ı bas gitaristi Nezih, aynı zamanda bir çevirmen ve eğitimciydi.  Leonard COHEN'in    Görkemli Kaybedenler romanını Türçeye çevirmişti.   Gitar ve Bas Gitar dersleri  veren Nezih'in müzik yazıları ve  Gitar ve Bas Gitar eğitimi üzerine yazmış olduğu üç kitabı vardır.
 
Huzur içinde yat Nezih 




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...