3 Şubat 2017 Cuma

Haftanın Tavsiyeleri


Bu haftadan itibaren her Cuma buradan tavsiyelerde bulunacağım. Mutlaka hafta sonu geliyor alışveriş edelim onu alalım bunu alalım diye koşturacaksınız. Buyrun tavsiyelerim



ÇİÇEĞİ BURNUNDA

QUINN SULLIVAN

Karşınızda 1999 doğumlu bir gitarist ve vokalist var, adı Quinn Sullivan.  Şimdi sıkı durun bu genç yetenek üç yaşında gitara başlamış, 7 yaşında da büyük blues ustası Buddy Guy ile birlikte çalmış. Bu olayı bir yıl sonrası da BB King ile birlikte konsere çıkması takip etmiş. Bununla bitiyor mu ne gezer, 9 yaşına geldiğinde ise ilk defa bir albüm kaydında yer alıyor, hem de büyük usta Buddy Guy'in 2008 tarihli "Skin Deep" albümünde. Elemanımız 12 yaşına geldiğinde ise Austin'de yapılan bir festivalde ilk konserine çıkıyor. Sullivan 14 yaşına geldiğinde ise 2013 yılında yapılan Crossroads Guitar Festival'inde sahneye çıkıyor. 


Quinn Sullivan önümüzdeki Mart ayında 18 yaşına girecek ama 17 yaşını bitirmeden bir albüme imza atıyor. Sullivan'ın bu hafta piyasaya çıkan albümü "Midnight Highway"i biran önce edinmenizi tavsiye ederim.  Çiçeği burnunda sanatçı albümünde gitarın yanısıra vokali de üstleniyor. 





EDİNİLESİ ALBÜM

John Mayall – Talk About That

İngiliz Blues'ının Büyükbabası John Mayall 83 yaşını deviririken yepyeni bir albümle Ocak ayının sonunda karşımıza çıktı. Hem de ne çıkış. Bu albümü dinlemeye başladığınızda bırakamıyorsunuz. Tavsiye demek yetişmez, elimden gelse herkese silah zoruyla aldırırdım. Ama çok iyi biliyorum ki metozori bu albümü alanlar da bana kızmayacaklardır, buna çok eminim. Son söz BU ALBÜM MUTLAKA DİNLENİLMELİ!





HAFTANIN PLAĞI

İlhan İrem - “DÜNDEN YARINA”  

   |A|  YÜZÜ:

1. Ali Veli Maria
2. Anlasana
3. Teke Tek
4. İşte Hayat
5. Buruk
6. Acaba

  |B|  YÜZÜ:

1. Yurtta Barış Dünyada Barış
2. Yazık Oldu Yarınlara
3. Vesaire
4. Konuşamıyorum
5. Sen Bilirsin
6. Haydi Sil Gözlerini

7. Kafadan Kontak


HAFTANIN KONSER DVD'si


SIMON and GARFUNKEL
"The Concert in Central Park



Bugün yaşı 50'inin üzerine çıkmış ama seksenli yılların başında genç olanların hiç unutamadıkları konser. Evet bizim ülkede, öyle New York'ta falan değil ha! 1980 yılında Central Park'ta verilen, bu ücretsiz konser, ülkemizde de TRT tarafından naklen verilmişti. Konserin aralarında spikerliğini İzzet Öz yapmıştı.
Bu konserin DVD'sini on yıl önce bulduğumda hemen almıştım. Seyrettiğimde her karesini her şarkıyı hatırladığımı farkettim. Bu arada o yıllarda video falan yok evdeki tekerlekli teybe kaydetmiştim hala durur ama tavanarası tozlarında aramam gerekir.
Yaşınız 50 değil 18 dahi olsa seveceğinize eminim. Ama yaşı 50 olanlara için muhteşem bir anı olacak. Mutlaka arayın. Hatta yarın evde çocuklarınızla hatta anne babanızla birlikte izleyin. Harika konserdir. Ha bir anektod daha, bu konser TRT'de naklen yayınlandı ve İzzet Öz sesiyle sunumlarını dinledik demiştim ya. Hafızalara öyle yer edecekti ki, bir kaç yıl sonra Fikret Kızılok'un "Why High One Why" isimli parçasının girişinde buna gönderme yaparak İzzet Öz"ün sesi " Carnegie Hall'dan naklen yayındayız" diye duyulacaktı. 


HAFTANIN KİTABI



Bir Kuzgun Yaz - Mehmet Ünver 
(Roman)


1960 yıllarda İstanbul'un Kuzguncuk semtinde yaşanılan çocukluğu anlatan acayip güzel bir kitap. Bu roman sizi korkutmasın, hatta 'ben roman falan okuyamam'  demeyin. Bugün alın ve sayfayı bir açın, haftasonu bu kitabı mutlaka bitirirsiniz. Sizi öyle bir saracak ki sormayın gitsin. Bana sonrasında teşekkür edeceksiniz.
Bu roman geçen yıl yeniden basılmış, kitapçılarda bulma ihtimaliniz yüksek.


SAHAFTA BULURSAN KAÇIRMA 

Shocking Blue - "Scorpio's Dance"
(plak)

Hafta sonu geldi mi sahaf sahaf gezip, eski plak peşine düşüyorsan bu plağı bul. O gezintiler içinde bu plağı gördüğünde "Bu ne ya" diyip, gülme. Kimseye çaktırmadan plağın kapağını matrak bulmussun gibi al. Sakın önemsediğini belli etme, zira sahaf önemli bir plak olduğunu anlarsa pahalı satar. Aslında sahaflar da artık bu plağa uyandı ya, uyanmamış olana çaktırmadan ucuza al. Ama eve geldiğinde paha biçilmez bir plağın olmuş olacak. İkinci el olması daha iyidir. Çıtırdasın, çizik bile olsun önemli değil ama eski olsun. 


Bu haftalık bu kadar, hepinize iyi haftasonu tatilleri dilerim.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...