9 Şubat 2017 Perşembe

Haftanın Tavsiyeleri 10 Şubat 2017


Her Cuma buradan tavsiyelerde bulunmaya devam ediyoruz. Mutlaka hafta sonu geliyor alışveriş edelim onu alalım bunu alalım diye koşturacaksınız. Buyrun tavsiyelerimiz.
Ha bu arada yazının sonunda fazla para harcamadan sevgililer günü için alacağınız hediyelerin de tüyosu olacak. 



ÇİÇEĞİ BURNUNDA

MARCUS KING

Bu haftanın "Çiçeği Burnunda"sı Marcus King, bir gitarist, besteci ve vokalist ama aynı zamanda Marcus King Band'ın beyni. Yaşı şimdilerde 20 ama onu 18 yaşında yaptığı ilk albümü "Soul Insight" ile tanıdık. 19 yaşına geldiğinde de (geçen yılın Ekim ayında) ikinci albümünü çıkarttı. 
ABD, Güney Karolaynalı sanatçı Marcus King, 17 yaşındayken Allman Brothers Band ile birlikte çalarak ilk icazetini almıştı. Müziği Allman Brothers gibi güney rock'ın izlerinde.








EDİNİLESİ ALBÜM

Blue Stone – Blues To My Soul

Adamlara bakıp, Amerika'nın güney eyaletlerinde takılan bir blues grubu sanabilirsiniz. Ben dinlemeden önce kapağa baktığımda böylesi bir intibaya kapıldım. Albümün vokal bölümü başlayana kadar da sürdü bu. Vokaller girince İngilizce telaffuzlar biraz kendini ele verecekti. Blue Stone yaşları bir hayli olmuş Hollanda'lı agalardan kurulu bir grup. Hemen adamların müziğine bakayım deyip internete girerseniz karşınıza acayip bir elektronik müzik çıkabilir. Blue Stone'un talihsizliği aynı isimde bir elektronika grubu da olması. 
Blue Stone'un müziği Chicago Blues köklerinden Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Joe Bonamassa etkileşiminde. Bu tanımı grup kendi internet sitesinde böyle yapmış ama Blue Stone'ın tarzı iddialı olmaktan çok eğleniyor gibi müzik yapmalarından ibaret.  Böyle olunca da keyif daha bir artıyor. 







HAFTANIN PLAĞI

Erol Pekcan - “Jazz Semai”  

 Ülkemizde çıkan ilk caz albümü olan "Jazz Semai", bugünlerde plak olarak tekrar çıkartıldı.  Rainbow45 Records tarafından geçen yılın Kasım ayında çıkan plak bu hafta ilk baskısını tüketti ve şu günlerde de albümün ikinci baskısı piyasaya çıktı. 
 Erol Pekcan : Davul
Tuna Ötenel : Piyano, Elektrik Piyano, Alto Saksofon, Perküsyon
Kudret Öztoprak :   Bas






 GİDİLESİ KONSER  


Kurtaran Ekspres
Kadıköy Shaft konseri 
Konuklar : Murat İlkan ve Seyyal Taner

Bugün Cuma gecesi Kurtalan Ekspres, Kadıköy Shaft’ta gruba yeni katılan gitarist Akın Eldes’le ilk konserine çıkacak.  10 Şubat 2017 günu saat 22:00’de başlayacak olan Kadıköy Shaft konseri aynı zamanda “Cem Karaca ve Barış Manço Anması” olacak. Cem Karaca ve Dervişan’ın efsanevi elemanı Sefa Ulaştır Kurtulan Ekspres’in davulunda yer alırken, elektro gitarlarda Akın Eldes, klavyede Bülent Güven, vokalde Tolga Akyurt ve yılların emektarı Ahmet Güvenç bas gitarda bu Cuma gecesi konsere çıkacaklar. 
 Kurtalan Ekspres’in 10 Şubat gecesi Kadıköy Shaft’ta vereceği konserin iki özel konuğu var. 
Bu konuklardan ilki uzunca bir dönem Pentagram’ın vokalistliğini yapmış, şimdilerde de solo olarak müzik hayatına devam eden progresif metal ve rock’ın güçlü sesi Murat İlkan.  Diğer konuk ise bütün zamanların en güçlü seslerinden biri olan Seyyal Taner. 







 OKUNULASI KİTAP  

Yoldaş Pançuni – Yervant Odyan

Bu kitaptan ve o doyumsuz mizah gücü olan yazardan haberdar olmam hem bu blog'un yazarı hem de aziz dostum Geronimo Yalnızkartal sayesindedir. Bana bu kitabı hediye etmişti okuduğumda da öyle keyif alıp, gülmüştüm ki anlatamam. Geronimo Aga'nın bana bu kitabı önermesi kitabın yazarı olduğu kadar 150 tane çizimiyle kitabı resimleyen karikatürist Aleksandr Saruhan'ın çizimlerinden beni hatırlamasındandı. Bu çizeri daha önceden bilmiyordum ama ustam denilebilecek ve özendiğim çizgi hassasiyetindeki bir adamdı Aleksandr Saruhan. 
Geronimo'nun bu kitabı bana hediye etmesi iki ya da üç yıl önceydi. Geçen hafta benim doğum günümdü ve o gün Murat Beşer Aga bana bu kitabın yeni baskısını hediye etti.  Kitabı yeni gibi bir kez daha okudum ve sanki yeni duymuşum gibi güldüm. Çizgilere baktığımda da ilk kez görmüşüm gibi heyecanlandım. Bu arada Murat Aga kitabı bana hediye ederken çizerini vurguluyordu. Karikatürist Aleksandr Saruhan benim kesinlikle etkilendiğim ustamdı ama ben onu elli yaşından sonra ilk kez görüyordum. 
Ünlü Ermeni çizer Aleksandr Saruhan,  Mısır karikatürünün kurucularından 1888'de Malatya'da doğmuş. Kitapta 150 çizimi yer alıyor. Yoldaş Pançuni romanınnı yazarı Yervant Odyan ise Ermeni edebiyatının en güçlü mizahcılarından biri.   Yervant Odyan'ın kült haline gelmiş başyapıtı Yoldaş Pançuni ilk kez 2000 yılında ülkemizde Türkçeye çevrilerek basılmıştı.  Şimdilerde üçüncü basımı olmuş. İnatla tavsiye ediyorum. 




Sevgililer Günü için 

 Bu bölüm açıkcası kendi reklamımızı yapmak hesabınadır, ona göre. Yahu internette bir haber sitesine giriyoruz, etraftaki reklamlardan haberi bulamıyoruz. Evde oturmuşken telefondan dıdıt diye bir ses geliyor, bir arkadaşımdan mesaj var sanıyorum ve hemen atılıyorum ama bir bakıyorum ki reklam. Hayatımızı her alanında bir yerlerden reklam sızıyor, iznimiz, isteğimiz olmadan, cüretkarca reklam geliyor. İşte ben de kendi reklamımı vereceğim ama uyararak. Buyrun bakalım. 
14 Şubat'ı birileri Sevgililer Günü demiş, bütün ahali uyar buna. Sevgilinize hediye almadınız mı? Papaz olursunuz, size küser. İşte şimdi size öneriler:
Birinci öneri, 
2011'de çizdiğim çizgi romanın ikinci baskısı geçen ay çıktı. Kitapçılarda bulabilirsiniz.   

İkinci öneri de bir kitap, Murat Beşer'in yazdığı, benim resimlediğim "Yoldan Çıkmış Simalar" kitabı şu günlerde üçüncü baskısı ile raflarda. 



Gelelim üçüncü öneriye orijinal karikatürler. Baskı değil, bire bir aşk, meşk konulu, sevgililer gününe özel matrak ve rock grupları ile ilgili  orijinal çizimler. Şimdi orijinal çizim için eşek yükü kadar para vereceksiniz ama öyle değil. 14 Şubat'a kadar bu çizimler keçileri kaçırmışcasına düşük fiyata alınabilecek. Bunun için yapmanız gereken ise söyle anlatılabilir. İstanbul'da Kuzguncuk'a geleceksiniz, orada Kuzguncuk Sahaf'ı bulacaksınız. Orada kime sorsanız bilir. Kuzguncuk Sahaf'ta bunlara bakarak, beğendiğinizi alabilirsiniz.   14 Şubat'a kadar anormal ekonomik, şuursuzca indirilmiş fiyatlarda alabilirsiniz ama diyelim ki 15 Şubat ve sonrasında geldiniz bunlardan birini almak istiyorsunuz, o zaman anormal fiyatla çıkıverir karşınıza. 

Aşk meşk konulu çizimler den ufak bir demet


Rock çizimlerinden ufak bir demet





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...