24 Şubat 2017 Cuma

Caz şarkıcısı Esra Kayıkçı'dan ilk albüm ve konser


Caz şarkıcısı ve vibrafoncu Esra Kayıkçı ilk albümü “Bozgun Hatıra’yı yayınladı. Esra Kayıkçı, 25 Şubat 2017 tarihde Saat 20.00’de Bahariye’de Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Ruhi Su Salonu’nda albümün ilk konserini verecek.



Esra Kayıkçı ilk solo albümü “Bozgun Hatıra”yı Ocak ayının sonunda çıkardı. Sanatçı şarkı sözlerindeki masalsı havanın yanına müziğinde pop, rock ve swing ögelerini caz çatısı içinde toparlıyor.   
1999 yılında müzik teorisi ve gitar eğitimine başlayan Kayıkçı, daha sonra Elif Çağlar ve Randy Esen ile caz vokali üzerine çalıştı. Sheila Jordan ve Mark Murphy, Judy Niemack gibi isimlerin workshop’larına katıldı. 2011 yılında Akbank’ın düzenlediği “Jamzz” adlı yarışmada yarı finale kalan sanatçı, 2013 yılında Anadolu Üniversitesi 11. Amatör Caz Müzisyenleri Festivali’nde yer aldı. 2016’da Angelique Kidjo’nun jüri başkanı olduğu Montreux Caz Vokal Yarışması’nda yarı finalist olarak sahne aldı.
 Esra Kayıkçı, sözlerini Mehmet Karadağ ile birlikte yazdığı, kendi bestelerinden oluşan albümünde 9 parçaya yer vermiş.  Aranjörlüğünü ve müzik direktörlüğünü Ercüment Orkut'un üstlendiği albümde  Ediz Hafızoğlu, Volkan Hürsever, İmer Demirer, Engin Recepoğulları, Cenk Erdoğan, Bulut Gülen, Seçil Kuran, Eylül Biçer gibi birbirinden değerli müzisyenler katkıda bulunmuş. 





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...