25 Şubat 2017 Cumartesi

BOB DYLAN CAZ YAPARSA … YAPTI BİLE !



Bob Dylan, Mart ayının sonunda caz standartlarından oluşan üçlü bir albüm çıkartmaya hazırlanıyor. 
Geçtiğimiz yıl Nobel Edebiyat Ödülü’nü alan Dylan, "Triplicate" ismini verdiği albümle “American Songbook” diye tanımlanan Amerikan caz klasiklerini seslendirecek.




Geçtiğimiz yıl Nobel’in Bob Dylan’a verilmesi ortalığı sarsıcı bir şekilde haber merkezlerine düşmüştü. Bu ödüller verildikten sonra her daim tartışmalar olurdu ama bu sefer olmadı. İnsanlar şaşırdı ama Nobel’in edebiyat ödülünün Dylan’a verilmesi üzerine kimse tartışmadı. Bu ödül sanatçının şarkı sözlerindeki edebi güç ve ABD halk şiirinin izlerini takip etmesi nedeniyle verilmişti ve bu konuda herkes hem fikirdi. 

Bu ödülden önce asıl tartışma konusu Dylan’ın Frank Sinatra şarkılarını yorumladığı albüm üzerineydi. Bir çok kişi tarafından Dylan’ın sesinin Sinatra şarkılarına uymadığı üzerine eleştriler geliyordu. Sanatçı bu eleştrilere inat, Frank Sinatra şarkılarının ikinci albümünü de çıkartacaktı. İşte bu sıralarda Nobel ödülü geldi ve bu tartışmaları unuttuk. (Aslında o iki albümün travmasından da kurtulduk. Kendi adıma söylemek gerekirse çok sıkıntılı iki albümdü ve yok gibi düşünmeyi tercih ediyorum. Seven olabilir ama onca başarılı ve tarihi Bob Dylan çalışması arasında düşünmek bile istemiyorum). Bütün bunların ardından şimdi yeni bir haberle Bob Dylan şaşırtmayı sürdürüyor. Sanatçı şimdi de caz klasiklerinden oluşan bir albümle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
Bob Dylan Mart ayının sonunda caz standartlarından oluşan üçlü bir albüm çıkartacakmış. "Triplicate" adını taşıyan bu albümde Dylan, “American Songbook” diye de tanımlanan Amerikan caz klasiklerini seslendirecek.  Columbia plak şirketi tarafından çıkartılacak olan 3 LP setin her biri ortalama 10 Amerikan caz standartını Dylan’ın yorumuyla sunuyor.  Frank Sinatra`nın "My One and Only Love" , Hogay Carmichael`ın "Stardust", Herman Hupfeld`in "As Time Goes By" gibi klasikleri Bob Dylan’ın yorumuyla geliyor. Mart sonunu bekleyeceğiz. Bekleyelim ve görelim, yani dinleyelim.

Aptulika






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...