7 Şubat 2017 Salı

April Wine’ın Basgitaristi Steve Lang Öldü

Resim yazısı ekle


Kanadalı rock grubu April Wine’ın basgitaristi Steve Lang, 4 Şubat 2017, Cumartesi gecesi, 67 yaşında hayata veda etti. Başçı gruba 1976 yılında katılmış, 1984 yılına kadar çalışmıştı. Lang’in yeraldığı dönemde April Wine grubu en başarılı dönemini yaşamıştı.




April Wine, 1969 yılında Kanada’da kurulmuş ve 1971 yılında çıkardığı kendi adını taşıyan ilk albümüyle dünya çapında tanınmıştı. Steve Lang, gruba 1976 yılında Jim Clench’in yerine katılmıştı. Grubun beşinci stüdyo albümü olan 
 “The Whole World’s Goin’ Crazy”de Steve Lang, April Wine’ a başarı getirecekti. Albüm o yılın listelerine üst sıralarda girerken, yaptığı yüksek satışla da platin plak ödülü alacaktı. Bu başarı ardından gelen  “Forever for Now” albümüyle de devam edecekti. 
1978 yılında çıkan “First Glance” ile grup Rush, Styx, Journey gibi gruplarla turneelere çıkarken, albümde yer alan “Roller” şarkısı da dillerde dolanacaktı.     
 1981 yılıda çıkardıkları  “The Nature of the Beast” onlar için bir dönüm noktası olacaktı. Hem albüm hem de albümden çıkan ilk parça  “Just Between You and Me.” unutulmazlar arasına girecekti. 








Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...