13 Şubat 2017 Pazartesi

25 yıl öncesinin efsane konseri yeniden

Bundan 25 yıl önce Türk Rock tarihine girmiş olan bir konser yapılmıştı. Laneth'li Konserler-1 konseri 22 Eylül 1991 tarihinde Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılmıştı. Bu konserde sırasıyla Metalium, Hazy Hill ve Pentagram grupları sahne aldı. Konserin sunucuları Aptulika ve Metin Demirhan'dı. Sahnede onlara Ketche Hakan da katılmıştı. Bu konseri düzenleyen Laneth dergisiydi.
Bu yıl hem derginin hem de konserin 25. yıldönümü. Bu sebeple 18 Şubat 2017 günü Salon İKSV'de yapılacak bir gece ile 25. yıldönümü için o yılların grupları sahneye çıkıp, konser verecek.  Böyle bir gecenin fikri de Salon İKSV yetkililerinden çıkmış, Grup şeçimleri ise Laneth tarafından yapılmış. 
 Şebnem Ferah’lı Volvox’un ilk defa kapak olduğu, Athena’nın ilk röportajını verdiği, cep telefonu ve internetin olmadığı yıllarda ülkenin dört bir yanında heavy metal’e gönül vermiş gençleri çatısı altında toplamış, 90’ların kült fanzini Laneth’e bir saygı duruşu için Salon’dan bu kez çok daha sert sesler yükselecek. Gecede Mart ayında yeni albümünü yayımlayacak olan Pentagram, Türkiye’nin en köklü thrash metal gruplarından Metalium, Türkiye'nin ilk heavy metal gruplarından Kronik, en son konserini 2013 yılında veren ve o zamandan beri hayranları tarafından özlemle beklenen Radical Noise ve bu geceye özel adını Dr.Razor olarak değiştiren ve Dr.Skull şarkıları çalacak olan Razor sahne alacak. Gecenin sunucusu Aptulika, DJ’i ise Nikki Wild. 
 biletler 
Ayakta 50 TL Öğrenci 40 TL
Konserde yer alacak gruplar da şöyle sıralanıyor. 
RAZOR
Yıllardır her cumartesi Taksim Dorock bar’da çalarak kendi kitlesini oluşturmuş bir grup. Laneth tayfasından gelen talep üzerine Laneth Bir Gece’de 6 tane Dr. Skull şarkısı çalacaklar. Yayımlanmış 3 Dr.Skull albümünün her birinden 2’şer şarkı. O geceye özel isimlerinin önüne “Dr.” ünvanı eklediler. Dr. Skull elemanları tarafından onaylanan ve beğenilen bir proje bu.
RADICAL NOISE
En son 2013 yılında Get It Done grubu ile split CD yayımlayan ve son konserini yine aynı yıl veren Radical Noise, 4 yıl süren sessizliğini Laneth Bir Gece için bozacak.  
KRONİK
Son albümünü 2010 yılında “Fena” ismiyle yayımlayan ve geçen yılki “Sar Doksana” etkinliği dışında uzun süredir sahne almayan Kronik, Türkiye’nin en köklü metal gruplarından biri. “Fena” albüm kadrosunun 1 eksiğiyle sahne alacak olan Kronik, yayımlanmış 3 albümünden de şarkılar çalacak.
METALIUM
Bu sıralar 20 yıl aradan sonra yayımlayacağı yeni albümünün çalışmalarını sürdüren Metalium, ‘90’lar Türk metaline damgasını vurmuş 2 albümünden seçtiği en bilinen şarkılarını o geceye özel seslendirecek.
PENTAGRAM
Ve 25 yıl öncesinin konserlerinden bir efsane. Kariyerinin ilk dönemine odaklanan bir setlistle sahnede olacaklar.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...