17 Şubat 2017 Cuma

20 yaşında blues ve rock'ın geleceği: MARCUS KING !



 "Şarkılarımızın çoğunluğu yaşadığım durumlara özgüdür. Duygularımı müzikal bir ifadeye dönüştürmek için bir terapi türü olarak yazıyorum, insanlara acı çeken tek kişi olmadıklarını  söylemek  istiyorum. Müzik gerçek şifacıdır ve çalarken dinleyicilerimizin de bunu hissetmelerini isterim. Duygu yorgunluğunu ve duygusal olarak kendimizi özgür bırakmamızın nedeni, içimizde biriken günün stresini çıkarıp atmaktır . "

Marcus King 




Bayanlar baylar, 
karşınızda süper yetenek Marcus King ! 

Blues Perişan Blog’da  belki çoğu kez aramızdan ayrılan çok önemli  ve değerli müzik adamlarının haberlerini okuyorsunuz. Her biri  bunun çok ötesinde saygıyı hak ediyorlar elbette.
Ancak biz bu sayfalarda sizlere  yeni ve yepyeni yetenekleri de tanıtmayı bir  görev  ve bir sorumluk biliyoruz. Aptulika’nın da önerisi ile  bu genç müzisyeni tanıtma görevi ve şansı da bana düşmüş oluyor.

“Bayanlar baylar, karşınızda ABD, Güney Karolayna’dan 20 yaşındaki blues ve rock müziğin yeni süper yeteneklerinden Marcus King !”

Kimdir, neler yapmış ve yapmaktadır ?

Greenville adı gibi ABD’nin güneybatısında  yeşillikler içinde küçük bir şehir ve o şehirde  küçük bir çocuk, diğerlerinden biraz  farklı. Okul çıkışı tüm zamanını büyükbabasının evinin ön sundurmasında geçiriyor. Bir zamanlar Cherookee’lerin avlandıkları bu topraklardan esen ılık güney rüzgarı yüzlerine vuruken  büyükbabasının  ona hikayelerini  anlattığı,  zenci işçilerin tarlalarda çalışırken acı, isyan ve umutlarını dillendirerek ortak çıkardıkları blues ve gospel’in önemli adamları B.B. King , Albert King, Waylon Jennings ve Merle Haggard’ı dinliyorlar birlikte.  Tabi o sıralar  grubu ile  turnede olan blues gitarcısı  babasının   dönüşünü özlemle beklerken içindeki tutku daha da büyüyor.  Eh vakit kaybetmiyor tabi, henüz  8 yaşında başlıyor çalmaya.  11 Yaşında babasının albümünün kayıtlarında da  gitar çalınca iş bitiyor, ilk sahne tozunu babasının yanında yutuyor ( Ne baba be ! ).  Çok geçmeden başkaldırı başlıyor ve bir yıl sonra da kendi grubunu kurmuş oluyor. ( Adam olacak çocuk b..dan belli olur dedikleri gibi )
 Okul ona göre değil, adamımız orta okul sonrası liseyi dışarıdan okumaya karar verecek kadar  müzik tutkunu olmuş bile. Marcus’un en büyük idolü de  efsanevi Allman Brothers Band   gitaristi   Duane Allman  oluyor ve  dönülmez akşamın ufkuna doğru yelken basıyor bizim Marcus  ...


Müzikal Yaşam
 King'in hissiyatı yüksek, saykodelik ögeler barındıran müziğinin,   southern rock  tarzı yanı sıra,  blues ögelerini de barındırması,  genç yaşına rağmen etkileyici, olgun muhteşem vokali ve gitar çalışındaki teknik, ayrıca  canlı şarkı sözleri ile birleşince  çalıştığı bir grup usta müzisyenin dikkatini çekiyor. Ülkedeki müzik aleminde adı bir anda popülerleşiyor.



Onu ilk keşfedenlerden ve elini tutanlardan biri de aynı zamanda bir başka büyük idolü    Warren Haynes ( Gov’t Mule ) oluyor.  (Bu işler önemli işler )
 Haynes onun için söyle diyor  "Marcus, yaşının çok ötesinde bir müzisyenin olgunluğuyla çalan,  Derek Trucks'tan beri duyduğum ilk gitaristtir. Bluestan çok etkileniyor, aynı zamanda caz, rock, soul  ve herhangi bir zamana bağlı her tür müzik de var içinde. Müziklerinde bunların   etkileri rahatlıkla  duyabiliyorsunuz ancak hepsi kendine has bir şekilde geliyor. O bu seslerin herbirine sahip… "
 Bu sayede Marcus King Band, ilk albümü Soul Insight'ı 30 Ekim 2015'te Warren Haynes'in Evil Teen Records'undan  yayınlıyor . Soul Insight, Billboard Blues Albümleri listesinde  8 numaraya  ulaşıyor ki bu ilk albüm için muhteşem bir başarı . ( Bu arada bu albüm halen listede yer almaktadır )
 Albümde King’in müziği Rock, Blues, Funk’dan, R & B’a  Güneyli ruhundan ( Sothern Rock) country ‘e   kadar her şeye dokunuyor.

  
         
Grubun ikinci albümü “ The Marcus King Band” adı ile Fantasy firmasından 7 Ekim 2016'da piyasaya çıkar. Bu albümün yapımcılığı da  Warren Haynes tarafından üstleniliyor. Şarkıların çoğu yollarda yazılıyor ve Stamford, Connecticut'daki   Carriage House sütüdyolarında birkaç seansta kaydediliyor .
 "Bu albüm farklı müziklerle dolu büyük bir erime potası" diyor Marcus King. "Herkesin kendi etkilerini toplu olarak bir grup bütünlüğü içinde  bir araya getirmesi var müziğimizde .  Hepimiz çalmak için çok açız ve biz bu müziğe karşı çok hevesliyiz. İnsanlara hissetmek istediğimiz aynı şeyi hissettirmek istiyoruz : Konserimiz bir ayin gibi olsun istiyoruz ve gösterinin bitiminde , herkes birlikte derin bir nefes alısın … "
 Albümde , Marcus King  ön vokal ve gitarda , Jack Ryan  davulda, Stephen Campbell  bas gitarda , Matt Jennings org ve klavyede , Dean Mitchell  saksafonda ve Justin Johnson trompet, trombon ve geri  vokallerinde yer alıyor. Albümde ayrıca, bir başka idol Derek Trucks ("Self-Hatred" de gitarda gruba eşlik ediyor) ve  arka planda  büyük usta Warren Haynes grubun akıl hocası ve ortak çalışanı oluyor . Albüm Billboard Blues Albums Listesnde  2 numaraya kadar  yükseliyor ve başarıda bir kez daha perçinleniyor . ( Halen ilk iki albümü ile listede yer alıyor ki büyük bir başarı hiç kuşkusuz )

Bu genç adam pas geçilmeyecek kadar  kıymetli bir müzik yapıyor , dikkatinize  ...

Marcus Kin ve Grubunun Künyesi :

Doğum Tarihi : 11Mart 1996 (20 yaşında )
Memleket : Greenville, South Carolina, ABD
Tür :Blues, rock
Şarkıcı , söz yazarı , gitarist


The Marcus King Band Grup Üyleri :
Marcus King: Vokal, Gitar
Jack Ryan: Davul
Stephen Campbell: Bas
Justin Johnson: Trompet, Trombon
Matt Jennings: Org, Keyboards
Dean Mitchell: Saksofon

Geronimo Yalnızkartal

Şubat 2017 – İstanbul




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...