13 Ocak 2017 Cuma

TRT Radyo 3’te yayından kaldırılan ‘Vivace’ programı, Meclis’te


  Daha öncede blog yayınlarımızda yazdığımız TRT Radyo 3’ün sevilen klasik müzik programı “Vivace”nin yayından kaldırıldığı haberi, bu hafta Meclis’in gündemine de taşındı. 
Bir TRT İzmir yayını olan “Vivace” isimli radyo programı klasik müzik alanında en sevilen programlardan biriydi. 2016 yılının sonunda sebebi bilinmeyen bir kararla bu programın 2017’de yayında olmayacağı açıklanmıştı. Yoğun bir dinleyici profili olan bu programı takip edenler internet üzerinden bir imza kampanyasına başlamışlardı. Kısa sürede 4000’in üzerinde imza toplanacaktı.
 Bu hafta yapılan Meclis görüşmelerinde CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun TRT kanal ve radyolarındaki yayın politikalarından sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a yönelttiği soru önergesinde de Vivace’nin yayından kaldırılma gerekçesinin açıklanması talep edildi.
Önergede, “Geçmişte TRT’nin caz, klasik müzik, pop müzik ve rock müzik türlerinde yayın yapan ve sonrasında frekansları TRT Türkü, TRT Nağme ve TRT Radyo Haber’e dağıtılan TRT Radyo 3 klasik müzik programı Vivace’yi yayından kaldırdığı haberleri basına yansımıştır” denirken, Kurtulmuş’a şu sorular yöneltildi:

1- “TRT Radyo 3’ün klasik müzik programı Vivace’yi yayından kaldırılma gerekçesi nedir?

2- Yayın alanı her geçen gün daha da daraltılan ve klasik müzik dinleyicileri açısından son derece önemli olan TRT Radyo 3’ün klasik müzik yayınına ayırdığı sürenin özellikle azaltılmak istendiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu durumun gerekçesi nedir ve bu talimat kim ya da kimler tarafından verilmiştir?

3- 2003 yılından 2017 yılına kadar TRT Radyo 3’ün klasik müzik yayın süreleri yıl yıl toplam kaçar saattir ve her bir yılın yayını toplam yayının yüzde kaçını oluşturmuştur?

4- TRT 3’te klasik müzik yayın saatleri ve programlarının artırılması planlanmakta mıdır?


5- 2003 yılından 2017 yılına kadar TRT’nin diğer kanallarında yayından kaldırılan ya da yayın süresi kısaltılan başka programlar ya da yayın akışları var mıdır? Varsa, hangileridir?”

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...