17 Ocak 2017 Salı

Fish'ten Marillion günlerine dönüş


Marillion’un eski ve efsanevi vokalisti Fish, grubun rock tarihine girmiş dördüncü stüdyo albümü ‘Clutching at Straws’ ın yayınlanışının 30. Yıldönümünün şerefine yapmayı tasarladığı bir konser turnesini duyurdu.
 Sanatçının Facebook sayfasından yaptığı açıklamada 2017’nin Aralık ayında sadece İngiltere ile sınırlı bir konser turnesi planladığını duyurdu. Bu konserlerde Marillion’un unutulmaz albümü ‘Clutching at Straws’dan parçaları seslendirecekmiş.

 Neo Progresif Rock’ın unutulmaz vokalisti Marillion grubunun dördüncü stüdyo albümünden parçaların yanısıra aynı grupla yaptığı ve bütün zamanlara unutulmaz olarak yerleşen  ‘Misplaced Childhood’ ve solo çalışmalarından örneklere de yer verecekmiş.

Adını Tolkien'in eseri "The Silmarillion"'dan alan Marillion, progresif rock’ın seksenlerden sonraki en önemli temsilcisidir.  1982 yılında İngiltere’de kurulan grup,  kadrosunu vokalde Fish, klavyede Mark Kelly, gitarda Steve Rothery, bateride Mick Pointer ve bas gitarda da Pete Trewavas’tan oluşturuyordu. Çıktıkları yıllarda 1970'larin progresif rock tavrını seksenlere yansıtan grup, dönemin ayrıcalıklı gruplarından biri olacaktı. 



Asıl adı Derek Dick olan Fish sahne adını gene Tolkien’in bir eserindeki kahramandan alarak kullanacaktı. Müzik dünyası onu Fish olarak tanımıştı ve Marillion ile adeta özdeşleşmişti. 1987 yılında "Clutching At Straws" konser turundan sonra Fish gruptan ayrılacak ve solo kariyerine devam edecekti.

 Fish’ten sonra Marillion’a Steve Hogart geldi. Hogart da Marillion’un müziğini modern bir progresif yapıya taşıdı ama 1982 ile 1988 arasındaki 70’lerin progresif renginin hissedildiği Fish’li dönem bir çok  dinleyici için ayrıcalıklı olmuştu.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...