5 Aralık 2016 Pazartesi

KARAKARGA kültür, edebiyat ve mizah dergisi

Son yıllarda yeni bir dergi anlayışı moda oldu. Kapağında popüler kültürümüzün nostaljik figürlerinin arzı endam ettiği kültür, edebiyat ile karikatür, mizah anlayışlarını birleştiren bu dergiler, gazete bayilerinde her ay sergilenerek beğenimize sunuluyor. Bu dergilerden biri de KARAKARGA.
Aylık düzende çıkan KARAKARGA dergisi usta karikatürist Kutlukhan Perker’in yönetiminde bizlerle birlikte oluyor. Kutlukhan’ın karikatürist ve çizerliğindeki ustalığı  Karakarga’nın yayın hayatında da ciddiyetini ve itinasını belli ediyor.
KARAKARGA dergisi'nin Ekim sayısında yeralan TARIK AKAN illustrasyonum
Karakarga dergisi bu ayki sayısında kapağına bağımsızlık savaşçısı Fidel Castro’yu yerleştirmiş ve altına da “ASİ KAYBIMIZ” ibaresini koymuş.
Karakarga dergisinde Eylül ayından beri ben de çizgilerimle yer alıyorum. Derginin içindeki yazılara eşlik eden illüstrasyonlara imza atmak bana da bir hayli keyif veriyor, doğrusu. Eğer imkanınız olur bir ara göz atarsanız buluşmuş oluruz. Derginin kadrosunda Bahadır Boysal, Emirhan Perker, Taylan Kurtuluş, Serhat Gürpınar, Çağdaş Ural, Semra Can,Esin Özbek, Selçuk Ören, Kutlukhan Perker gibi çizerler yer alıyor. Dergide çizerlerin yanısıra Levent Gültekin, Gündüz Vassaf, Kanat Atkaya, Ece Temelkuran, Murat Menteş, Tuna Kiremitçi, Aslı Tohumcu, Nebil Özgentürk, Ezgi Aksoy, Irmak Zileli, Menderes Samancılar, Mahir Ünsal Eriş, Mehveş Evin gibi yazın ve edebiyat dünyamızdan seçkin isimler de yer almakta.

Bu arada derginin yıl sonu sayısında, orta sayfada bir de takvim bulunmakta ve takvimlerden birinde de benim Virjinia Wolf illüstrasyonum yer almakta.
APTULİKA

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...