22 Eylül 2016 Perşembe

AC/DC’den Cliff Williams emekliye ayrılıyor.


AC/DC 2014 yılında çıkan “Rock or Bust” ile 40. yılına muhteşem bir adım atmıştı. Ancak albümün çıkışından önce grubun kurucu gitaristi Malcolm Young’ın rahatsızlığı müziğe devam etmesine engel olacaktı. Malcolm Young’ın yerine amca Stevie Young gelecek ve albüm böylece kaydedilecekti. Tam herşey yoluna girdi derken bu sefer de davulcu Phill Rud albümün kaydından sonra hapse girecekti. Grup AC/DC’de bir dönem çalmış olan Chris Slade’ı kadrosuna katarak, konser turnesine çıkabilecekti.
AC/DC’nin “Rock or Bust” turnesine ilgi büyüktü. Konser biletleri aylar önceden bitiyor ve tam gaz devam ediyordu. Konser turnesi ikinci yılına adım atmıştı ve bu sefer de grubun vokalisti Brain Johnson’un duyma problem başlayacaktı. Doktorların koyduğu teşhise göre Johnson konserlere devam ederse sağır olma tehlikesiyle karşı karşıyaydı.
AC/DC’de Bon Scott’tan sonra yıllarca vokal yapan Brain Johnson’ın yerine konserlere devam etmek için Guns’n Roses’ın vokalisti Axle Rose bulunacaktı. Ancak bu sefer de Axle Rose’ın ayağı kırılmıştı. Sahneye bir koltuk yerleştirilerek Axle Rose konserlere vokalist olarak çıkacaktı.

Kısacası AC/DC bütün olumsuzluklara rağmen bugüne dek konser turnesine devam etti. İki gün önce yapılan bir açıklama ile AC/DC’de eleman kaybının devam ettiğini öğrenecektik. Neyse ki bu sefer bir rahatsızlık yok.  Grubun emektar bas gitaristi Cliff Williams artık emekliye ayrılacağını açıkladı. Usta müzisyen bu kararını “Rock or Bust” turnesinin bitiminde gerçekleştirecekmiş.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...