30 Ağustos 2016 Salı

Gökkuşağında Onuncu Plak


Plak denildi mi her daim heyecanlanırım. Bu heyecan hiç dinmeyeceği gibi gün geçtikce daha da artıyor. Son yıllarda ülkemizde de plaklar yeniden yayınlanıyor. Her ne kadar pahalı olsa, çoğu zaman ağzımın suyu akarak bakıp, alamasam da, mağazalarda elimi sürüp, onları okşamak beni mutlu eder. 
Bu sevda böyle bir şey ve hiç dinmiyor. 
Ülkemizde plaklar yeniden çıkıyor dediysem, bu işi bir misyona döndürmüş, sadece plak yayınlayan Rainbow 45 Records isimli bir firma var. Bu işi bir sevda ile sürdüren bu firmadan çıkan plakları heyecanla takip ediyorum. Şimdi şöyle bir baktım 10 plak olmuş ve devam ediyor. Bunları sırasıyla sayarsak,
1 - Nemrud - Ritual
2 - Bülent Ortaçgil - Benimle Oynar mısın
3 - Yavuz Çetin - İlk
4 - Bülent Ortaçgil - Oyuna Devam 
5 - Bülent Ortaçgil - Bu Şarkılar Adam Olmaz
6 Pinhani - İnandığın Masallar
7 Rebel Moves - All The Best
8 Asia Minor - Between Flesh and Divine
9 Nemrud - Nemrud

ve bugünlerde de 1973 yılında ülkemizde yayınlanan ve o gün önemsenmeyen bir plak 40 küsur yıl sonra yeniden piyasaya çıktı. 

10 - Mustafa Özkent - Gençlik ile Elele

Mustafa Özkent'in bu Long Play'i yapıldığı yıllarda funk , caz fusionu ile türküleri enstrümantal olarak yorumlamasıyla öncü bir çalışmaydı. Ancak o yıllarda hak ettiği değeri bulamamıştı. Ancak 2008 yılında bu plağı bir İngiliz firması yayınlayınca ülkemizde de farkedilecekti. İşte bu plak da Rainbow 24 Records tarafından ülkemizde de bugünlerde piyasaya çıktı. 
Rainbow 24 Records'un pek yakında çıkartmayı düşündüğü plak da sırada. Mor ve Ötesi'ne ait olan bu plak grubun klasikleşmiş çalışması "Dünya Yalan Söylüyor" olacak. Grubun 20. yılına özel olarak yayınlanacak bu plak da vitrinleri süsleyecek. 


Önemli not: Bu yazıyı yazdıktan sonra gelen bir bilgi ile Mustafa Özkent'in plağının Rainbow 24 Records'tan çıkmadığını öğrendim. Öğrendiğim bir başka bilgi de bu girmanın şu ana kadar 10 plak değil 14 plak yayınladığını öğrendim. Tam plak listesini görmek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.
http://www.rainbow45records.com/sayfa/http-www-rainbow45records-com-yapimlarimiz-dp-12-html

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...