6 Nisan 2016 Çarşamba

Suzanne Vega - Tales from the Realm of the Queen of Pentacles” (2014)

Suzanne Vega
Tales from the Realm of the Queen of Pentacles” 
(2014)

“Tales from the Realm of the Queen of Pentacles” albümü Suzanne Vega’nın sekizinci stüdyo albümü. En son 2007’de “Beauty & Crime” albümünü yapan sanatçı yedi yıl sonra güzel bir çalışmayla karşımıza çıkıyor. Albüme Peter Gabriel, kemancı Larry Campbell ve King Crimson grubunun bascısı  Tony Levin gibi ustalarda katkı vermişler. “Tales from the Realm of the Queen of Pentacles”ın prodüktör koltuğunda ise David Bowie’nin çalışmalarından hatırladığımız Gerry Leonard yer almış. Bu kadar donanımlı bir ekiple de ortaya doygun bir iş çıkmış diyebiliriz.
Bob Dylan’ın eski grubunda yer almış olan Larry Campbell, gitar, mandolin ve keman üzerine iyi bir yorumcu. Campbell aynı zamanda İrlanda buzukisi diye isimlendirilen bir enstrümanın da ustası. Onun Suzanne Vega’nın albümüne konuk olması katkıların en büyüğü olmuş. 10 şarkının yer aldığı “Tales from the Realm of the Queen of Pentacles” de Suzanne Vega’nın baba köklerinden gelen İskoç ve İngiliz etkisi folk anlayışında gün yüzüne çıkıyor. “Crack In The Well” ve “Fool’s Complant” isimli ilk şarkılarda bu etki oldukça hissediliyor. Modern rock fikirli “I Never Wear White”’da ise bu etkiyi ritmik yapıdaki punk – folk sosuyla bulabiliyoruz. Yumuşak dokunuşlu ve masalsı anlatımıyla “Portrait Of The Knight Of Wands”albümün önde gelen işlerinden biri oluyor.
Suzanne Vega’nın son albümünde etnik ögelerin katkısıyla ilginçleşen iki parça var.   “Don’t Uncork What You Can’t Contain” isimli şarkıda yer alan keman partisyonları Arap müziği tavrıyla sunulurken, “Jacob And The Angel” de ise flamenko etkili alkışlar müziğin alt yapısında sunulmuş.

Yağmur sonrası pencere önünde şarkı mırıldanan kız çocuğu sesli Suzanne Vega’nın yeni çıkan “Tales from the Realm of the Queen of Pentacles” albümünü dinlerken yıllar sonra gelen güzel bir buluşmayı da yaşıyoruz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...