8 Mart 2016 Salı

ROGER WATERS ‘ın 1992 Tarhli “AMUSED TO DEATH” albümü yeniden çıktı







ROGER WATERS’IN PINK FLOYD’DAN AYRILDIKTN SONRA YAPTIĞI ÜÇÜNCÜ    SOLO ALBÜMÜ “AMUSED TO DEATH” CDve BLU_RAY FORMATLARINDA YENİ VERSİYONUYLA 24 YIL SONRA TEKRAR YAYINLANDI.




Sadece rock değil yirminci yüzyılın müzik tarihinde de önemli bir yere sahip olan  efsanevi grup Pink Floyd’ın eski elemanı Roger Waters, 1985 yılında gruptan ayrılma kararı alarak müzik hayatına  solo  çalışmalarla devam edecekti.  Birbiri ardına yaptığı solo albümlerle ilgiyi üzerinde tutan Waters’ın üçüncü solo albümü  “Amused To Death” hem anlatımı hem de o dönem yaptığı liste başarısıyla dikkat çeken çalışmalarındandır.
Aralarında Jeff Beck, Steve Lukather, John Patitucci,  Jeff Porcaro, Don Henley  gibi isimlerinde bulunduğu 36 müzisyenin konuk olduğu bu albümde Roger Waters, vokal ve bas gitarın yanısıra bazı parçalarda synthesizer ile gitar da çalmıştı.
  Toplam 14 şarkıdan oluşan albümde albümle aynı ismi taşıyan şarkı “Amused To Death” dinleyelenler tarafından çok sevilmiş ve eleştirmenler tarafından tam not almıştı.

 Albümün orjinali 1992 yılında çıkmış ve çıktığı günden itibaren efsaneler arasına girmiştir. Sevenleri için bir çok farklı formatta piyasaya sunulan albümdeki şarkılar yeniden düzenlenerek, yepyeni versiyonuyla piyasaya sunuluyor.
Albüm ayrıca kapağından şarkılara kadar içinde bir çok toplumsal mesaj barındırıyor. Kapakta televizyon izlerken aynı zamanda izlenen bir çocuk figürü sanatçının iç dünyasını anlattığı ve toplumsal dayatmalara karşı bir önlem alınması gerektiğini ifade ediyor. Blu-Ray formatında ise albümün yapım aşamasını ve Roger Waters’ın hayatından kesitleri izleme olanağına erişiliyor.

  Roger Waters’ın en sevilen albümlerinden “Amused To Death” CD ve Blu-Ray versiyonlarıyla müzik marketlerdeki yerini alırken albümün ayrıca plak baskısı da satışa sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...