4 Mart 2016 Cuma

Metallica’dan Caz: Jaco Pastorius’a Saygı


“Caz müziğin Jimi Hendrix’i” diye anılan  bascı  Jaco Pastorius için hazırlanan belgesel’ filmin oluşumunda Metallica öncülük ediyor. 1987’de yitirdiğimiz caz müziğin en önemli başçılarından Jaco Pastorius için çekilen belgesel film  Metallica`nın basçısı Robert Trujillo tarafından gerçekleştirildi.




 Yaşasaydı 65 yaşında olacak olan Jaco Pastorius’u erken bir yaşta talihsiz bir bar kavgasında kaybedecektik. Kısa ömründe yaptıklarıyla caz bas gitarında fenomenleşen Pastorius’un hayranları arasında sadece caz dinleyicisi değil rock hatta metal dinleyicisi de var. Bunlardan biri de Metallica’nın bas gitaristi Robert Trujillo. 
 Trujillo 2014 yılından bu yana Metallica`nın yeni  albümünün hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da gençliğinden beri hayranı olduğu Jaco` Pastorius’un   belgesel film projesini sürdürmüş.   
 Belgesel filmin ismi "Jaco". Belgeselle birlikte bir de albüm hazırlanmış.  "Modern American Music… Period! The Criteria Session" isimli bu çalışma Jaco Pastorius`u daha önce yayınlanmamış kayıtlarını içeriyor.   Albümde yer alan müzikler Jaco Pastorius`un 1974 yılında yaptığı demo kayıtları içeriyor.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...