10 Mart 2016 Perşembe

AC/DC'ye eski dost Dave Evans mı geliyor?

AC/DC 1973  Dave Evans ile 

AC/DC'nin vokalisti Brain Johnson'un duyma probleminin artması ve sağır olma tehlikesiyle karşı karşıya gelmesi sonucu grup, konser turnesini yarıda bırakmak zorunda kaldığını iki gün önce duyurmuştuk. Bu işin ciddiyeti büyüktü, zira turnenin tamamlanması için Brain Johson'un tedavisi tamamlanana kadar konuk bir vokalistle konserleri sürdüreceklerdi. 

AC/DC'nin grupla özdeşleşmiş solisti Brain Johnson'un müzik hayatını noktalama ihtimalinin yüksek olduğu da söylenenler arasında. Bu yüzden gruba vokalist olarak kimin gelebileceği dillendirilmeye başladı bile. Grup, AC/DC gibi nevi şahsına münhasır bir grup olunca Johnson'un yerine bir vokalist bulmakta zorlaşıyor. Böyle olunca da grubun yakın çevresinden ilk akla gelen isim grubun tanınmadan önceki  ilk kadrosunda yer alan ama hiç bir albümünde yer almayan vokalisti Dave Evans olacaktı.
Dave Evans, AC/DC'nin ilk kurulduğu yıl olan 1973"te gruba vokalist olarak girmişti. 1974 yılında ise gruba Bon Scott vokalist olarak katılmıştı.  

Dave Evans'ın AC'DC'ye vokalist olarak akla gelmesi grubun yakın çevresinden olduğunu söylemiştik. Ancak bu Sidney'de yayınlanan bir tabloit gazetenin asparagas haberinden kaynaklanıyordu. Bunun üzerine Dave Evans, facebook sayfasından bir açıklama yaparak, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek, "Bu uzun yıllar önceydi ve grup o zaman yeni kuruluyordu. Brain Johnson gibi grupla özdeşleşmiş bir vokalistin yerine gelmem mümkün değil." diye yazarak haberi yalanlacaktı. 




AC/DC'nın ilk yıllarından  "Can I sit next to you girl" parçasında vokalde  Dave Evans ile 







Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...