27 Ocak 2016 Çarşamba

Türk / Fransız Progressive Rock Grubu Asia Minor’ın Başyapıtı “Between Flesh & Divine” Plak Olarak Yeniden



1980 yılında Fransa’da yayınlandığı zaman, tüm dünyada büyük ses getiren, Türk ve Fransız müzisyenlerden oluşan Asia Minor’ın “Between Flesh And Divine” plağı, 35 yıl aradan sonra  plak formatında yeniden müzikseverlerle buluşuyor.











Temelleri 1971 yılında Saint Joseph Lisesi’nden 3 genç, Eril Tekeli (gitar & flüt) Setrak Bakirel (gitar & vokal) ve Can Kozlu (davul)’nun, Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışması’na katılmak amacıyla kurdukları okul orkestrası ve bu orkestra ile kazandıkları birincilikle atılan Asia Minor’ın asıl müzikal yolculuğu, Eril, Setrak ve Can’ın yüksek öğrenimleri için Fransa’ya gitmeleriyle başlıyacaktı.
Fransa’da Can Kozlu’nun başka bir şehire taşınması ve ilk albümleri ‘Crossing The Line’a kadar bir takım eleman değişikliklerinden sonra, Eril Tekeli (gitar & flüt), Setrak Bakırel (vokal & gitar) Lionel Beltrami (davul) ve Robert Kempler (bas & klavyeli çalgılar)’den oluşan asıl kadrosuna kavuşan grup, 80’ler itibarıyla armonik, ritmik ve zengin enstrümantal kompozisyonlarla, Doğu ve Batı müziğini harmanlayarak kendine has bir üsluba ve güçlü bir atmosfere sahip şarkılara imza atacaktı.
1980 yılında  Asia Minor’ın “Between Flesh And Divine”  isimli albümü Fransa’da yayınlanacaktı. Bu albüm çıktığı zaman tüm dünyada büyük ses getirmişti. Albümde yer alan ‘Nightwind’, ‘Northern Lights’, ‘Boundless’ ve ‘Lost In A Dream Yell’ gibi çalışmalar ilk anda öne çıkarak, sevilecekti.  Progressive Rock  tarzındaki ‘Between Flesh & Divine’ albümü, bir dönemin en önemli çalışmalarından biri olacaktı.
1980 yılında Fransa’da yayınlandığı zaman, tüm dünyada büyük ses getiren, Türk ve Fransız müzisyenlerden oluşan Asia Minor’ın “Between Flesh And Divine” plağı, 35 yıl aradan sonra  plak formatında yeniden müzikseverlerle buluşuyor. Yüksek ses kalitesinde, analog / remastered, 180 gr., açılır kapaklı ve sınırlı sayıda numaralandırılmış olarak, yenilenmiş tasarımıyla plakseverlerle bu hafta buluşuyor.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...