19 Ocak 2016 Salı

Eagles'ın gitaristi Glenn Frey hayatını kaybetti



Eagles grubunun kurucusu, vokalisti ve gitaristi  Glenn Frey hayatını kaybetti.   18 Ocak 2016 tarihinde sabaha karşı 67 yaşında ölen müzisyen aynı zamanda aktör ve ressamdı.
  Bir aydır  ileri derecede kalın bağırsak iltihabı ve zatürre rahatsızlığı nedeniyle yaşam mücadelesi veren Frey, ABD Başkanı Barack Obama'nın katıldığı Kennedy Center'daki ödül törenine gidememişti.
Eagles denilince herkesin aklına “Hotel California” gelir. Oradaki gitar tınılarının sahibi olan Glenn Frey,  Eagles grubunun kurucu elemanlarındandı.  Grubun "Take It Easy", “Already Gone” ve “Hotel California” parçaları hit olurken, dünya çapında 45 milyonu geçen  bir albüm satışına ulaşmıştı.  
1972 yılında Kaliforniya’da kurulan ABD’li rock grubu  Eagles, Glenn Frey, Bernie Leadon, Don Henley, Randy Meisner ,Don Felder ,Joe Walsh ,Timothy B. Schmit'ten kurulu kadrosuyla 70’lerin unutulmaz gruplarından biri olacaktı.

1980 yılından sonra Eagles’tan ayrılarak solo çalışmalara başlayan Glenn Frey, 6 albüme imza attı. En son solo albümünü “Aften House “ adıyla 2012’de çıkartan Frey, “Miami Vice”, “South of Sunset”, “Let's Get Harry” gibi filmlerde de oyunculuk kariyerini sürdürmüştür.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...