27 Kasım 2015 Cuma

“Roger Waters The Wall” Film Müzikleri



2010-2013 yıllarında gerçekleşen efsane “The Wall Live” turnesinin son armağanı
“Roger Waters The Wall” Film Müzikleri
CD ve LP formatlarında tüm müzik marketlerde!





1979'da yayınlanan "The Wall" Pink Floyd'un ilk anlatım konseptli albümü olma özelliğini taşır. Bunca başarısına, bir çok kişinin Pink Floyd’la tanışmasına ve   geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan bu albüm grubun bas gitaristi Roger Waters ile özdeşleşmiş gibiydi. Böylece grup ile yolları da ayrılacaktı.  
Waters, babasını İkinci Dünya Savaşı’nda yitirdiğinde yeni doğmuştu. Buradan hareket eden Waters, hazırladığı rock operada hiç tanımadığı babasının savaşta ölümüyle  zihinsel olarak dağılmış bir rock yıldızını konu ediyordu. Buradaki  baş karakterin hayatı ve anlarını çizen Roger Waters, kişisel geçmişinden alıntılar da yapıyordu.  Dünyada liste başı olan  “Another Brick in the Wall (Part 2)” ve radyolarda sürekli çalınan “Run Like Hell” ve“Comfortably Numb” ile örnek gösterilebilecek albümün tematik içeriği ve müzikal ustalığı tüm dünyadan dinleyicileri heyecanlandırdı.  

Pink Floyd'un albüm için gerçekleştirdiği  1980-81 turnesi, sahne kullanımı ve teatral unsurlar bakımından emsalsizdi, ancak prodüksiyonun büyüklüğü turneyi sadece dört şehirle sınırlandırmıştı. 1990 yılına gelindiğinde ise Pink Floyd ile yollarını ayıran Roger Waters  , Batı ve Doğu Almanya’yı ayıran tarafsız bölgede yardım amaçlı bir konser gerçekleştirerek The Wall’ı sunacaktı. Şimdilerde de “The Wall” gene gündemde ve konser sınırlarını aşan bir gösteri olarak karşımızda. Tüm dünyada barış temasını işleyen ve dinleyenlere “duvarın ardındakileri” göstermeyi amaçlayan, dünyadaki adaletsizliğe tepkisini en evrensel dil olan müzikle gösteren albüm “Roger Waters The Wall” CD ve Plak formatlarında yeniden bizlerle buluşuyor.
Bu hafta ülkemizde de yayınlanan “Roger Waters The Wall” büyük ilgi gören uzun metrajlı ROGER WATERS THE WALL filminin eş çalışması. Sean Evans ve Roger Waters'ın yönettiği ROGER WATERS THE WALL,  epik ve kişisel izleri aynı potada eritiyor ve izleyenlere derin  bir konser tecrübesi sunuyor ; Waters'ın savaşın kendi ailesi üzerindeki etkisini anlatan bir yol filmi; ve çatışmanın insani boyutta açtığı yaralar hakkında coşkulu bir savaş karşıtı film olarak üç seviyede aynı anda işlev kazanıyor.
 Yirmi yıl sonra, konser meraklıları “The Wall” u tekrar deneyimleme fırsatı buldu ve milyonlarca hayran mesaj ve müziğinin ilk günkü gibi etkili ve bağlantılı kalacağını teyit ettiler.  Roger Waters The Wall ile bu fırsat yaşamaya devam ediyor.
 “Roger Waters  The Wall”
Cd ve LP formatlarında Sony Müzik etiketiyle müzik marketlerde!


2010-2013 yıllarında gerçekleşen efsane “The Wall Live” turnesinin son armağanı
“Roger Waters The Wall” Film Müzikleri
CD ve LP formatlarında tüm müzik marketlerde!

Dünyada barış ve sevgi temalarını işleyen “The Wall Live” müzik tutkunları için kesinlikle görülmesi gereken bir konser etkinliği haline geldi. Dört kıta üzerinde 200'den fazla şovda 4.5 milyondan fazla kişiye çalarak tarihte “solo bir sanatçı tarafından yapılan en başarılı dünya turnesi” unvanını aldı.

Yapımcılığını Nigel Godrich'in (Radiohead, Beck, Paul McCartney) üstlendiği “Roger Waters The Wall” tüm kuşakların tadını çıkarabileceği coşku uyandıran bir dinleme deneyimi sunuyor.  Albüm, sadece şovu gören hayranlarının değil aynı zamanda orada olmayan veya
"The Wall"u ilk kez keşfetmekte olanlar için de
konserin son armağanı niteliğinde.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...