3 Eylül 2015 Perşembe

BUDDY GUY’ın Vefa Albümü


“Born To Play Guitar”


Elektrik Blues’ın en eski ve de heybetli gitaristi, vokalisti geçtiğimiz ay 79 yaşına girdi. Doğum gününden bir gün öncede (31 Temmuz 2015) yeni albümü olan “Born To Play Guitar”ı piyasaya çıkarttı. Bu albümün diğer bir dikkat çeken yanı ise blues’ın dev isimleri Muddy Waters ve BB King’e sunulan bir vefa olmasıydı.
Aslen Louisiana’lı olan Buddy Guy, yaşamını Chicago’da sürdürüyor. Muddy Waters, BB King, Otis Rush gibi blues ustalarıyla çalışan Buddy Guy, müzik hayatının ilk yıllarında modern blues’ın kurucusu olan Muddy Waters’ın ekibinde yer alıyordu. “Born To Play Guitar” albümüne baktığımızda da o günlerin, anıların izlerini bir sinema şeridi gibi izlememiz mümkün.
Albümde yer alan “Born To Play Guitar”, “Thick Like Mississippi Mud” ve “Come Back Muddy” ustası Muddy Waters’la ilgili izleri ve anıları bizlere sunuyor. Albümde yer alan “Flesh and Bone”da ise yakın dönemde yitirdiğimiz BB King’e bir saygı sunumu niteliğinde.
Buddy Guy bu albümde ilk olarak 2008 yılı albümü “Skin Deep”de yer alan   prodüktör Tom Hambridge ile çalışmış. Bir anlamda da prodüktörün bir albüme nasıl bir ruh katabildiğine şahit olabiliyoruz. Zira albüm “Skin Deep”deki heyacanı sürdürüyor.
“Born To Play Guitar” albümünde konuklar da mevcut. Albümde konuk olmanın ötesine geçen isim, hiç kuşku yok ki Dr John olsa gerek. 70’lerin unutulmaz soul, blues piyanisti Dr John albümde her parçada kendisini göstermiş. “ Wear You Out “da ZZ Top’dan  Billy Gibbons, “Baby You Got What It Takes”de İngiliz soul vokalisti Joss Stone, “Flesh and Bone”da Van Morrison konuk olurken iki parçada da Fabolous Thunderbirds’ün armonikacısı Kim Wilson destek vermiş.

Albümde “Crazy World” isimli parçada ise Buddy Guy’ın dünya haline dertlenen bakışını görüyoruz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...