27 Ağustos 2015 Perşembe

Blues Perişan'da yeni albümlerden

Bugün yayınlanacak olan Blues Perişan radyo programında yeni çıkan albümlerden bir parça yer alacak. 
Programda tanıtılacak albümlere şöyle bir gözatalım.


CRAIG ERICKSON
"Sky Train Galaxy"

Blues rock gitaristi Craig Erickson'u Blues Perişan radyo programını dinleyenler bilir.
İlk gitar derslerini babasından alan müzisyen gitarın yanısıra akla gelebilecek diğer enstrümanları da çalabilen bir multi enstrümantalist.





BLACK SORROWS
"Endless Sleep"

Avusturalyalı Blues Rock grubu Black Sorrows'ın 17 Nisan 2015 tarihinde Melbourn'da yayınlanan albümü, şu günlerde Avrupa'da da piyasaya çıkmış. 1983'te kurulan bu grubu ben daha önce bilmiyordum ve bugüne dek 12 albüm  yapmışlar. Albümü dinlediğimde 70'lerin havasının hissedildiği rock, funk, soul ve blues birleşimindeki müziklerini de duyunca çok sevdim ve tabi bu kadar uzun bir süre bu grubu tanımamış olmamın talihsizliğine de üzüldüm. Ne yapalım artık elimizden geldiğince açığı kapamaya çalışacağız.
 The Black Sorrows elemanlarını şöyle bir zikredersek iyi olur gibime geliyor:
Joe Camilleri – vokal, gitar, saksofon ve armonika
  John McAll – keyboard, vokal
 Claude Carranza – gitar, vokal
 Mark Gray – bas , vokal
 Angus Burchall – davul
ayrıca konuk katılımıyla nefesli enstrümanların katılımı da harikalar yaratıyor.






SMOKIE
"Balladen"

70'li yıllarda ülkemizde de sevilen Smokie, Pop ile Rock arası yumuşak sounduyla 80'lere kadar ilgiye mazhar olmuş, unutulmamıştı. Hala bir kuşağın aklını çelen Smokie bugünlerde de geçmiş yıllarda yaptığı baladlarından bir seçkiyle geliyor.
1965 yılında Bradford'da kurulan İngiliz soft rock efsaneleri hatıraları canlandıracağa benzer.



BOB MARLEY AND THE WAILERS

"Nakano Sun Plaza"

Bu hafta eski yayınlanmamış konser kayıtlarının da gün yüzüne çıktığı albümler ağırlıkta. Bu da onlardan biri. Bob Marley'in grubu The Wailers ile birlikte 1979 yılında yaptığı Japonya turnesinin konser kayıtlarından seçmeler bir araya getirilmiş. İkili albümdeki konser kaydı Tokyo'da verilen Nakona Sun Plaza konserinden.







RAINBOW
"Down To Earth Tour 1979"


Gene 1979 yılından bir konser kaydı. Söz konusu yıllarda Deep Purple dağılmış ve dükkanı fena halde kapamıştı. Grubun gitar efsanesi Ritchie Blackmore'da Rainbow isimli grubunu kurmuştu. 1979'da ise Rainbow da sona doğru yaklaşıyordu ama gene de hatırı sayılır bir ilgi hakimdi. Grubun efsane vokalleri Dio ve Joe Lyn Turner yoktu artık ama Graham Bonnett diye nefis bir ses gelmişti. İşte onunla çıkan harika bir albüm "Down to Earth"in o yıl yapılan konser turnesinden kayıtların yer aldığı bir albüm.









HOLLY GOLIGHTLY
"Slowtown Now"


48 yaşında İngiliz kadın R&B ve garaj rock vokalisti. Oldukça farklı bir dinleme keyfi edineceğiniz ama bir o kadar da kendine özgü bir yorum. 60'ların kız rocker'larının havasını hissedeceksiniz.










JEFF HEALEY 
"The Best Of The Stony Plan Years"


2008 yılında 41 yaşındayken çocukluktan yakalanan bir göz rahatsızlığı sonucu  kansere yakalanıp, hayata veda eden Kanadalı gitarist ve vokalist Jeff Healey'i sıkı blues rock dinleyicilerinin unutması mümkün değildir. Zaten onun ölümünün üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen yayınlanmamış konser kayıtlarının çıkması ve talep görmesi de bunu belirtirken aynı zamanda sanatçının kısa ömrüne dolu dolu işler yüklediğini de gösteriyor.
Jeff Healey'in bu günlerde çıkan "The Best Of The Stony Plan Years" albümü, Stony Plan isimli plak şirketine yaptığı kayıtlardan oluşuyor. Ancak bu kayıtlar daha önce alışmadığımız ilginçlikte. Zira blues rock gitaristi bu çalışmada caz ve swing etkisinde karşımıza çıkıyor. Albümde Jeff Healey'in vokal ve gitaristliğinin yanısıra çocukluktan kalma ilk gözağrısı trompet çalması da keyife keyif katıyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...