18 Temmuz 2015 Cumartesi

David Gilmour’un yeni solo albümü Eylül’de çıkıyor.


 Pink Floyd’un gitaristi David Gilmour’un merakla beklenen yeni solo albümü “Rattle That Lock” 18 Eylül 2015’te piyasaya çıkacakmış. Albümle aynı adı taşıyan şarkısı ise bu hafta “single” olarak yayınlandı.




Pink Floyd’un “Endless River” albümü geçen yıl yayınlandığında grubun sevenleri “Pink Floyd tekrar kuruluyor” hatta “Roger Waters da gruba katılıyor.” hatta hatta daha da ümitlenerek “Pink Floyd konserleri geliyor.” diye heyecanlanmışlardı. Ancak grubun kalan iki elemanı davulcu Nick Mason ile gitarist David Gilmour, “Endless River”ın bir veda olduğunu açıklayacaklardı. David Gilmour bundan sonrası için bir solo albüme hazırlandığını belirtecekti.
David Gilmour’un beklenen solo albümünün adı ise yaz başında “Rattle That Lock” olacağı da duyurulmuştu. Bu hafta da albümler aynı adı taşıyan parça gün yüzüne çıkacaktı. Şarkı daha önce de Gilmour’un açıkladığı şekilde Fransız Demiryollarının kullandığı dört notalık anons jingle’ından ilham alınmış. Tren istasyonundaki bu anonsu iPhone ile kaydeden Gilmour, parçada bunu sample olarak kullanmış.
Polly Samson ve David Gilmour
Şarkının sözlerini Polly Samson yazmış ve “The Kindness” isimli kitabında  yer alan John Milton’un “Paradise Lost” kitabından esinlenerek oluşturmuş. Şarkıda ayrıca Liberty korosu ile Mica Paris ve Louise Marshall da konuk olarak yeralmışlar.
David Gilmour, “Rattle That Lock”  albümünü Phil Manzera ile birlikte hazırlamış. Bu ikiliyi daha öncede Gilmour’un 2006 tarihli solo albümü   “On An Island” ile    geçen yıl çıkan son Pink Floyd albümü “The Endless River” da da işbirliği içinde görmüştük.  “Rattle That Lock” albümünün kapak tasarımı ise  The Creative Corporation tarafından  fotoğraf sanatcısı  Rupert Truman gerçekleştirmiş.
  Amazon’dan  satışa çıkacak olan albüm standard CD, LP, deluxe CD/DVD ve deluxe CD/Blu-ray formatlarında ve bunlara ilaveten standard ve deluxe digital fotmatlarında da  yayınlanacak.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...