8 Temmuz 2015 Çarşamba

Chris Squire’lı son Yes konseri


Yes
“Like It Is: Yes at the Mesa Arts Center”
(2015)

İngiliz Progresif Rock’ının abide grubu Yes’in kuruluşundan bu yana değişmez elemanı olan basgitarist Chris Squire’ı 27 Haziran 2015’te 67 yaşında yitirmiştik. Onun ölümünden 6 gün sonra da Yes’in yeni konser albümü piyasaya çıkacaktı.
Bir müzisyenin ölümünden sonra plak şirketlerinin eski konser kayıtlarını vesaireyi çıkartıp, parsa toplama yöntemleri artık alışılageldik durumlardandır ama bu seferki böyle bir amacı pek taşımıyordu. Chris Squire bu yeni konser albümünü beklerken hayata veda etmişti. Sanatçı kan kanserine bir anda yakalanacak ve kısa bir süre içinde de hayata veda edecekti. Geçen yıl çıkardıkları “Heaven and Earth” isimli albümle muhteşem bir dönüş yapan Yes, albümün ardından uzun bir konser turnesi yapmıştı. Herşey bu kadar iyi giderken bu yılın bahar aylarında basgitaristlerinin kansere yakalanmasıyla sarsılacaklardı. Kanser olduğunun anlaşılmasının ardından kısa bir süre sonra da Chris Squire hayata veda edecekti.
“Like It Is: Yes at the Mesa Arts Center” adını taşıyan Yes’in yeni konser albümü basgitaristleri Chris Squire ile birlikte verdikleri son konser kaydı olma özelliğini de taşıyor. Grubun ABD, Arizona’da Mesa Arts Center’da 12 Ağustos 2014 tarihinde verdiği konserin kayıtlarından oluşan albümde grubun 1972 tarihli “Close to the Edge” ve   “Fragile” albümleri tam tekmil konser yorumuyla karşımıza çıkmış.
Yes, “Like It Is: Yes at the Mesa Arts Center” konser albümünde 1972 yılında yaptıkları iki efsane albümünü yorumlarken eski günlerin büyüsünde bir nostalji yaratmanın çok ötesinde bir işe imza atmış. Grubun efsanevi vokalisti Jon Anderson’un sağlık sebebleriyle vokal yapamaması sonucu Yes’e katılan yeni vokalist Jon Davison’un konser performansındaki başarısını görmemize de vesile olan bir albüm.
 Jon Davison – Vokal, akustik gitar, perkusyon, keyboard
Steve Howe – electric ve akustik gitar, geri vokaller  
Chris Squire – bas gitar, geri vokaller, armonika
Geoff Downes – keyboard

Alan White – davul



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...