1 Haziran 2015 Pazartesi

Shemekia Copeland, Blues Perişan radyo programında

Kadın blues vokalinin günümüzdeki en büyük temsilcilerinden biri olan Shemekia Copeland, bu perşembe gecesi yayınlanacak Blues Perişan radyo programında, 1998 yılı albümü “Turn The Heat Up”tan seçmelerle yer alacak.

4 Haziran 2015
Perşembe
Saat 22.00
Rock FM 94.5

Kadın blues vokalinin günümüzdeki en büyük temsilcilerinde biri olan Shemekia Copeland, bu perşembe gecesi yayınlanacak olan Blues Perişan radyo programında 1998 yılı albümü “Turn The Heat Up”tan seçmelerle yer alacak.
Günümüzün en önemli kadın sesleri arasında yer alan Shemekia Copeland, 2009 yılında caz müziğinin en prestijli dergisi Down Beat tarafından “Yılın En İyi Blues Vokali” seçilmişti. Aynı yıl ülkemize gelip, Efes Pilsen Blues Festivali” kapsamında konserler de veren sanatçı, Grammy de dahil olmak üzere bir çok ödüle aday gösterildi ve kazandı.
Bugünlerde efsanevi plak şirketi Alligator Records’a yeniden dönen Copeland, Koko Taylor’ın ölümünden sonra “Yeni Blues Kraliçesi” olarak anılacaktı.
Shemekia Copeland, “Teksas Bluesman” lakaplı blues gitarının ustası Johnny Copeland’ın da kızı olmaktadır. 1997 yılında yitirdiğimiz büyük blues ustası Johnny Copeland da bu perşembe gecesi yayınlanacak olan Blues Perişan radyo programında.
Blues Perişan her perşembe saat 22.00’de Rock FM 94.5’te
Intirnetten de cenlı olarak dinlenebilir

www.rockfm.com.tr


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...