19 Haziran 2015 Cuma

"Like A Rolling Stone" 50 yaşında





50 yıl önce bugün Bob Dylan’ın unutulmaz klasiği “Like A Rolling Stone” plağı piyasaya çıkmıştı.  “Highway 61 Revisited” isimli albümünün ilk çıkış parçası olan “Like A Rolling Stone” bütün zamanların en önemli Dylan şarkılarından biri olacaktı.  



Vakti Zamanında Bugün
20 Haziran 1965

 Jimi Hendrix, Johnny Winter, Rolling Stones, Green Day gibi bir çok isim ve grup tarafından da yorumlanmış (cover yapılmış) olan bu Bob Dylan klasiğinin çıkışının bugün tamı tamına ellinci yılı oluyor. Benim için de en ayrıcalıklı Dylan şarkısı olan  “Like A Rolling Stone” sözlerindeki ironik ve toplumsal eleştirisiyle de farklı ve ayrıcalıklıdır.
Parçayı bir çok isim de seslendirmiş ve kendilerine has bir yorumla sunmuşlardır. Bunlardan biri de Rolling Stones’tı. Bu parçanın Rolling Stones grubunun isim babası olduğu gibi bir kanı da hasıl olmuştur ki oldukça yanıltıcıdır. Çünkü o tarihlerde Rolling Stones zaten bir hayli yol almıştı ve onlar isimlerini çok daha önceki Muddy Waters parçasından almışlardı.

“Like A Rolling Stone” Bob Dylan için bir dönüm noktasıydı. Bir folk şarkcısı olarak başladığı müzik hayatında rock kariyerine de adım atacaktı.  
Aptülika

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...