22 Nisan 2015 Çarşamba

Ten Years After’ın dönüş albümü Blues Perişan radyo programında

Ten Years After'ın yeni albümü "The Name Remains the Same" den seçmeler bu perşembe günü (23 Nisan 2015) yayınlanacak olan Blues Perişan radyo programında. Aptulika'nın hazırlayıp, sunduğu Blues Perişan her perşembe saat 22.00'den 00.00'ye kadar Rock FM 94.5'te. Programı internetten canlı dinlemek için:
tıklamanız yeterli. Programla ilgili görüş, öneri, istek ve iletişim için bluesperisan@gmail.com adresine yazabilirsiniz.  


Woodstock’a damga vuran rock gruplarından Ten Years After, 1968’den 1973’e kadar unutulmaz konser ve albümlere imza atarak, rock tarihine oturacaktı. 
Grubun kurucularından gitarist ve vokalist Alvin Lee’yi 2 yıl önce 68 yaşında yitirmiştik. Şimdilerde de Ten Years After’ın yeni bir albümü piyasaya çıktı.“The Name Remains the Same” adını taşıyan bu albüm,  Mayıs 2014’te verilen bir “dönüş” konserinin kayıtlarından oluşuyordu. 
ALVIN LEE
2003 yılında Ten Years After tekrar kurulmuştu. Ancak bu yeniden dönüşte Alvin Lee yoktu. Grubun kurucu kadrosundan sadece davulcu Ric Lee ve klavyeci Chick Churchill  yer alırken Lee’nin yerine Marcus Bonfanti alınmıştı.  
 “The Name Remains the Same” albümünde kurucu elemanlardan bas gitarist Leo Lyons da yer almıyor. Alvin Lee’nin ölümünden sonra bu yeniden dönüş tasarısından ayrılan basgitaristin yerine de Colin Hodgkinson alınmış. 
Grubun yeniden dönüş albümü diyebileceğimiz bu konser albümünden seçmeliri  bu perşembe (23 Nisan 2015) yayınlanacak olan BLUES PERİŞAN radyo programında dinleyebilirsiniz. 
Aptulika'nın hazırlayıp, sunduğu Blues Perişan her perşembe saat 22.00'den 00.00'ye kadar Rock FM 94.5'te. Programı internetten canlı dinlemek için:
http://www.rockfm.com.tr/OnAir.aspx     
tıklamanız yeterli. Programla ilgili görüş, öneri, istek ve iletişim için bluesperisan@gmail.com adresine yazabilirsiniz.  




“The Name Remains the Same” albümünün ya da Ten Years After’ın “dönüş” kadrosu ise şöyle:

* Markus Bonfanti (Vokal ve gitar): 

Müziğe trompetle başlayan Bonfanti, 16 yaşında Led Zeppelin’in “Black Dog” parçasını duymasıyla gitar çalmaya karar vermiş. 2014 yılında da Ten Years After’a katılmış, yanısıra solo çalışmalarına da devam ediyor.

* Colin Hodgkinson (bas): 

İngiliz blues’ının kuruluş yıllarından gelen sanatçı,  60’larda Alexis Korner ile başladığı müzik kariyerini  Spencer Davis Group ile sürdürdü. Bu usta ismi rock dinleyicileri John Lord’un solo albümleri ve Whitesnake’in 80’lerdeki çalışmalarından da hatırlayacaklar.  

* Chick Churchill (Keyboard):

 1966’dan beri Ten Years After’ın kurucu kadrosunda.



* Ric Lee (Davul): 

O da 1966’dan bu yana grubun kurucu kadrosundan kalan ikinci isim.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...