6 Şubat 2015 Cuma

Van Halen efsanevi vokalisti David Lee Roth’la Mart ayında geliyor!


Van Halen grubu David Lee Roth ile ilk kez bir konser albümü çıkartacak. 31 Mart tarihinde çıkması planlanan bu albüm 21 Haziran 2013’te Japonya’nın Tokyo kentinde verdikleri konserin kayıtlarından oluşuyor.



 1972’de kurulan Van Halen grubuna 1974 yılında katılan DavidLee Roth 1985 yılına kadar grubun efsanevi albümleri ve konserlerindeki muhteşem vokale imza atacaktı. Dana sonraki yıllarda solo kariyerine ve David Lee Roth Band grubuyla devam eden Roth’un vokali her daim Van Halen da aranılacaktı. Zaman içinde Van Halen’da Sammy Hagar gibi güçlü bir vokal geçip, başarılı işlere imza atılsa da David Lee Roth’un yeri ayrıcalıklı kalacaktı.

Yıllar geçti ve 2006 yılında grupla David Lee Roth’un yolu keşişyti. Roth ile 27 yıl sonra da yeni albüm 2012’de “A Different Kind Of Truth”  adıyla çıkacaktı. Bu albümün konser turnesinde yapılan Japonya’daki Tokyo konserinin kayıtları da bu yılın Mart’ında dinleyicilerle buluşacak.  David Lee Roth ile Van Halen birlikteliği 40 yıl öncesine dayanıyor ve 10 yıllık efsanevi bir döneme tekabül ediyor ama bu çıkacak kayıt Roth ile yapılan ilk Van Halen konser kaydı olacak.   
Bu konserde, Eddie Van Halen gitarda yer alırken oğul Wolfgan Van Halen da bas gitarda yer alacak. Klasik kadrodan davul da Alex Van Halen yerini korurken efsanevi vokalist David Lee Roth da vokalin yanısıra keyboard ve bir parçada da gitar çalacakmış.

 Van Halen’ın Mart ayında çıkacak  “Tokyo Dome Live in Concert” adını taşıyacak olan konser albümünün playlisti de belirlenmiş ve şöyle:

 Unchained
Runnin' With The Devil
She's The Woman
I'm The One

Tattoo
Everybody Wants Some
Somebody Get Me A Doctor
China Town
Hear About It Later
Oh, Pretty Woman
You Really Got Me
Dance The Night Away
I'll Wait
And the Cradle Will Rock.
Hot For Teacher
Women In Love
Romeo Delight
Mean Street
Beautiful Girls
Ice Cream Man
Panama
Ain't Talkin' 'Bout Love
Jump

Sizi bilemem ama beni ve eski kuşak dinleyiciyi bir hayli heyecanlandırdığı bir gerçek. Ne diyelim bu muhteşem buluşmayı merakla bekliyoruz

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...