27 Şubat 2015 Cuma

Scorpions’un ilk gitaristinden Scorpions klasikleri

Çizim : APTULİKA

Scorpions’un altın dönemi ve o döneme gitarıyla damgasını vuran Uli John Roth. 1973’den 1978’e kadar Scorpions’un gitarında efsaneleşen Roth,  "Drifting Sun", "Fly to the Rainbow", "Dark Lady", "Sun in My Hand", "Hell Cat", "Polar Nights" gibi klasiklerde devleşmişti.
Uli John Roth, Scorpions’un en “hippi” elemanıydı. Sanki 1968 yılında dondurulmuş biriydi. Hard’n Heavy’nin deri giysileri, taytları yerine onu bol paça (İspanyol paça) pantolonu, saçında kızılderili bandanası ile bir aşk insanı olarak bulurduk.
Roth’u daha sonraları Scorpions’tan ayrılıp kendi grubu “Electric Sun”ı kurduğunda ise yeni müzikal ufuklarıyla da görecektik. Electric Sun’da Roth, gitarının 70’li yıllara özgü blues  tavrını klasik müziğin temelleriyle de birleştirecekti. Daha sonraki solo çalışmalarında da klasik müzik besteciliğini metal ve rock ile buluşturacaktı.
Uli John Roth üç, dört yıl önce ülkemize de gelip, konser verecekti. Böylesi bir gitar ustasının İstanbul konseri ne acıdır ki bilet satışlarının azlığı sebebiyle iptal edilecekti.
Scorpions’un efsanevi ilk gitaristi Uli John Roth, şu günlerde gene Scorpions’a dönüyor. Ama bu dönüş grubun gitaristliğine geçmek değil, grubun bir dönemine kendisiyle birlikte damga vuran klasiklerini iki CD”lik albümde yeniden yorumluyor. Çıkan albümün ismi  “Scorpions Revisited” ismini taşırken,  "Fly to the Rainbow", "Dark Lady", "Sun in My Hand", "Hell Cat", "Polar Nights" isimli klasikler Roth’un kurduğu bir grupla seslendiriliyor.
Bu arada Scorpions grubu da 20 Şubat günü piyasaya çıkarttığı “Return to Forever” isimli albümüyle 50. yılını kutlamaya hazırlanıyor. 1965 yılında Almanya’nın Hamburg kentinde kurulan Scorpions yeni albümüyle görkemli bir konser turnesine de çıkacak.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...