23 Şubat 2015 Pazartesi

Neil Young, Starbucks’ı boykot ediyor!


 Toplumsal mücadeleci ve çevre duyarlılığına sahip olan müzisyen Neil Young, GDO’lu gıda şirketlerine meydan okudu. 
69 yaşındaki Neil Young   internet sitesinden Starbucks’la ilgili bir  protesto yazısı yazarak, şirketi boykot edeceğini bildirdi. 




Geçen yıl   ABD’nin Vermont eyaletinde çıkan bir yasa ile tüm gıda maddelerinin ambalajında GDO ile ilgili bilgilerin yazılı bulunması şartı konuldu. Bu yasa 1 Temmuz 2016’dan itibaren hayata geçecek. Ancak eyaletteki birçok hazır gıda şirketi bu yasaya karşı bir dava açtılar. Bu yasaya karşı çıkan şirketlerin başında da Montosa ve Starbucks gibi firmalar yer alıyor.
Şirketlerin bu tavrına ilk protesto da ünlü rock folk müzisyeni Neil Young’tan gelecekti. Sanatçı internet sitesinden dün yaptığı açıklamada dinleyicilerini Starbucks’ı boykot etmeye çağırdı.
Neil Young internet sitesindeki yazısında özellikle Starbucks’ın  Monsanto firması ile birlikte eyaleti dava etmesini eleştirdi.  Neil Young, bu nedenle de Starbucks’tan kahve içmeyeceğini belirtti ve herkesin de böyle yapmasını tavsiye etti.
Kararlı ve geniş katılımlı bir boykotun Starbucks’ı kararından döndüreceğini ve diğer şirketlerin de onu takip edeceğini belirten Young, dev kahve zincirini  daha önceki toplumsal olaylardaki gibi duyarlı olmaya çağırdı.  

Vermont eyaletinde alınan bu karar uygulandığında bu ABD’de bir ilk olacak. Bu uygulamanın yansımalarının bir çok eyalete yayılması sonucu da GDO endüstrisinin de zor anlar yaşayacağı belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...