8 Şubat 2015 Pazar

Johnny Winter’a Grammy ödülü



Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz usta bules rock gitaristi, ölümünden önce yaptığı ama yayınlanışını göremediği "Step Back" albümüyle Grammy'de "Yılın En İyi Blues Albümü" dalında ödül aldı.


 57. Grammy Ödülleri dün gece sahiplerini buldu. Los Angeles'ta düzenlenen ödül töreninin açılışında efsane hard rock grubu AC/DC sahne aldı.
Pop’tan klasik müziğe kadar bir çok dalda verilen ödüllerde Blues kategorisinde “Yılın En İyi Albüm” ödülünü “Step Back” albümüyle Johnny Winter aldı. Yılların rock ve blues gitaristi Winter’ı 16 Temmuz 2014’te Zurih’te verdiği konser sonrası yitirecektik. Johnny Winter’ın ölümünden önce bir albüm hazırlığı içinde olduğu biliniyordu. Ölümünden iki ay sonra bu albüm 2 Eylül 2014 tarihinde çıkacaktı. Johnny Winter’ın ardından bir veda albümünün ötesinde oldukça da başarılı olan “Step Back” geçen yılın en çok dinlenen ve sevilen albümü olacaktı.

Dün yapılan Grammy ödül töreninde Johnny Winter’ın ödülünü “Step Back” albümünün prodüktörlüğünü de üstlenen müzisyen dostu  Paul Nelson aldı. 
Johnny Winter'ın yakın dostu ve Step Back" albümünün
prodüktörü Paul Nelson Johnny Winter'ın ödülüyle birlikte

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...