15 Şubat 2015 Pazar

Janis Joplin’in gitaristi Sam Andrew öldü



Big Brothers and the Holding Company’nin gitaristi öldü


Habere iki başlık yapmak zorunda kaldım. Sadece ikinci başlığı kullansaydım (ki doğrusu odur), bir iki kişi dışında kimseye bir anlam ifade etmeyecekti. İşin aslı söyle açıklanabilir; Janis Joplin’in tarihe oturan parçalarına, albümlerine baktığımız zaman büyük bir bölümünde bir grubun ismi vardır. İsmi Big Brothers and the Holding Company olan bu grubun da vokalisti Janis Joplin’dir. İşte Janis Joplin’in grubu Big Brothers the Holding Company’nin de gitaristi olan Sam Andrews’i geçtiğimiz Perşembe günü (12 Şubat 2015) kaybettik. 73 yaşında olan müzisyen geçirdiği bir kalp krizi sonrası hayata veda edecekti.

 1960’da müzik hayatına başlayan Sam Andrew basgitarist  Peter Albin ile birlikte  1965 yılında New York’ta Big Brother and the Holding Company grubunu kuracaklardı. Bir süre sonra da gruba Janis Joplin vokalist olarak katılacaktı.  
 Joplin ile Big Brother and the Holding Company 1967’de kendi adlarını taşıyan ilk albüm ile 1968’de “Cheap Thrills”i yaptılar. Rolling Stone dergisinin “Bütün Zamanların En İyi 500 Albümü” içinde de yer alan “Cheap Thrills”  ve 1967  Monterey International Pop Festival konserleri ile unutulmazlar arasına gireceklerdi.

1969 yılında Janis Joplin “I Got Dem Ol' Kozmic Blues Again Mama!” isimli ilk solo albümünü yaptığında da çalan Sam Andrew,1970’te gene grubu Big Brother and the Holding Company’e dönecekti.




Janis Joplin ve Sam Andrews bir roportajda


"Down On Me"


"Combination of the Two"

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...