12 Ocak 2015 Pazartesi

Queen’in yeni vokali Adam Lambert


Queen’in kurucu elemanlarından Brain May ve Roger Taylor, vokalde Adam Lambert’le yollarına devam edeceklerini açıkladılar.
 Efsanevi vokalistleri Freddie Mercury’nin ölümünden sonra Queen grubu, eski konser kayıtlarınını piyasaya çıkarmanın yanısıra Mercury için görkemli ve bol konuklu anma konserleri yapmıştı. Mercury’nin yerine gelecek vokalist olarak çeşitli isimler sunulsa da uzun süre gruptan bir açıklama çıkmayacaktı. Çok sonraları grup vokale Paul Rodgers’ı alarak konserlere çıktı. Bu konserler eski parçalarının Rodgers tarafından seslendirilmesiydi. Daha sonra da  Queen + Paul Rodgers ismiyle yeni parçalarından oluşan bir albümde çıkarmışlardı. Ancak bu deneyim başarılı olmayınca Queen bir süre sessizliğe gömülmüştü. Grubun gitaristi Brain May geçen yılın başında Queen’in yeni bir vokalle yoluna devam edeceğini açıklaması müzik gündemine oturmuştu.
 8 Ocak günü grup, Adam Lambert’in vokalist olduğunu açıkladıktan sonra da 13 Ocak tarihindeki İngiltere Newcastle konseriyle sahnede olacaklarını belirttiler.
Queen’in yeni vokalisti olan Adam Lambert, alışılageldiği üzere bir rock grubu geçmişine sahip bir vokalist değil. Onun kariyeri ilk çıkışında oyunculuk üzerineydi. 1981 doğumlu Lambert’i insanlar, Mayıs 2009'da yapılan “American Idol” isimli  yarışmada tanıdı. Bizde de başka isimle benzerleri yapılan televizyon yetenek yarışmalarından biri olan “American Idol” yarışmasının sekizinci sezonunu Adam Lambert  ikinci olarak bitirmişti. Lambert’in müzik kariyeri de böyle başlamıştı. Yarışmanın ardından da 2009 sonunda Lambert’in ilk solo albümü  “For Your Entertainment” çıkmıştı. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...