23 Ocak 2015 Cuma

Herbie Hancock ve Chick Corea’yı ikili olarak dinlemek ister misiniz ?


 Bu sorunun yanıtına siz ne dersiniz bilinmez ama 1978’de bu olay gerçekleşmişti. Şimdi 37 yıl sonra caz piyanosunun iki büyük ustası tekrar bir araya geleceklerini açıkladılar.
Herbie Hancock ve Chick Corea birlikte konserlere çıkacakları Amerika ve Avrupa turnesini basına bildirdiler. İkili bu konser turnesine Asya ve Avusturalya’nın eklenmesi ihtimalinin olduğunu da vurguladılar.

 Caz müziğinde tuşlu çalgıların iki efsanevi ustası 1978’de birlikte çıktıkları konserlerden oluşan bir turne yapmışlardı. 70’lerin başında Hancock “Headhunters”, Corea’da “Return to Forever” albümünü yapmıştı. Bu iki albüm her iki sanatçınınında hem müzikal hem de popülerlik açışından en üst düzeye çıktığı albümlerdi. 1978 yılında da bu ikili “duo” ikili olarak bir araya gelip konserlere çıkacaklardı. Sahnede iki akustik piyanonun olduğu bu konserlerin San Fransisko’da Şubat 1978’de yapılanı kayda alınarak, aynı yılın Kasım ayında   “An Evening with Herbie Hancock & Chick Corea: In Concert” adıyla “Colombia” plak şirketi tarafından piyasaya çıkarılmıştı. 


37 yıl sonra böyle bir birlikteliğe tekrar karar verilişin ilk sinyalleri de 2013 tarihinde  Umbria Jazz Festival’inde  birlikte çıkmalarıyla atılmıştı.
Bu konuda fikrin kendisini heyecanlandırdığını açıklayan Herbie Hancock, “Biz zaten aynı ailenin bireyleri gibiyiz, müzik ve yaşam her ikimizin de uyumunu oluşturuyor” diyecekti. 
Şimdi herkes bu ikilinin vereceği Seattle’daki ilk konserin tarihi olan 14 Mart’ı bekliyor.(Konser turnesinin Avrupa ayağının ilk konseri de 6 Temmuz’da Londra’da olacakmış)


1974  
1978


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...