6 Ocak 2015 Salı

Buddy Guy'a "Yaşam Boyu Başarı" Ödülü


Blues gitarının efsane ismi Buddy Guy, National Guitar Museum tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen "Yaşam Boyu Başarı" ödülünü aldı. Bu ödül ilk olarak 2010'da David 'Honeyboy' Edwards'a verilmişti. 2011'de Roger McGuin, 2012'de B.B. King, 2013'te de Vick Flick bu ödülü daha önce alan gitaristler olacaktı.
Ödülü veren National Guitar Museum yöneticisi, "Buddy Guy, blues ile rock arasında kaynaşmayı çıkaran bir gitaristti. Onun agresif stili Jimi Hendrix, Eric Clapton ve Steve Ray Vaughan gibi gitaristleri de etkileyecekti." sözleriyle ödülün içeriğini açıklayacaktı.
Chicago Blues'ın yaşayan en eski isimlerinden biri olan Buddy Guy, bugün 79 yaşında ve aktif müzik yaşamını başarıyla sürdürüyor. Zaman içinde başarılı bir çok albüm yapan müzisyen, Grammy ödüllerinin de blues dalında müdavimi olacaktı. Blues'ın bu usta gitaristi, Rolling Stones başta olmak üzere bir çok rock grubunu da etkileyecekti.
Buddy Guy'a bu ödülü veren The National Guitar Museum, gitar mirasını korumak ve teşvik etmek için kurulmuş. Müzenin danışmanları arasında Ritchie Blackmore, Steve Howe, Tonny Iommi, Steve Vai, Joe Bonamassa gibi gitar ustalar da yer almakta.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...