21 Aralık 2014 Pazar

JOE LOUIS WALKER “Hellfire” (2012)



JOE LOUIS WALKER
“Hellfire”
(2012)
63 yaşındaki San Fransisko’lu gitarist, vokalist Joe Louis Walker, bugüne kadar 21 albüm yapmış. Müziğinin Elektrik Blues tarzındaki soundu rock dinleyicisini de tatmin edecek yapıda. Joe Louis Walker’ın vokali de hard rock tadına yakışacak denli gırtlaktan çatlayarak çıkarken, bas tonundaki açılımları da insana farklı bir dinleme keyfi veriyor.  Albümde Walker soul tarz vokali ve blues ile Hard Rock arası gitarıyla ve tabi buna uygun tansiyonu yüksek gitar sololarıyla dikkat çekiyor.
Küçük yaşlarda müziğe başlayan Walker’ın ismi müzikseverlerce çok bilinmiyor. Zira sanatçı bir küskünlükten dolayı ara verdiği müziğe 36 yaşından sonra dönüp, profesyonel kariyerine başlamış.
 Joe Louis Walker’ın gitarı T- Bone Walker ekolünden gelirken, notalara tane tane basarak melodiler oluşturmasıyla da B.B. King etkisinde bir çalış tarzına sahip. Nefesli enstrümanlar ve sesiyle  Soul etkisini fonda sunarken gitarıyla da blues rock doyuruculuğuna sahip. Bütün bunlar dert görmüş insana has gırtlaktan gelen ses de eklenince ortaya güzel bir dinleme imkanı çıkıyor. 
Walker, 2012’de çıkan albümü “Hellfire” ile güzel bir çalışmaya imza atmış. Davulda Buddy Guy’dan tanıdığımız Tom Hambridge ve  keyboardda da Stevie Ray Vaughan’ın albümlerinden tanıdığımız Reese Wyhans yer alıyor. Özellikle Wyhans’ın akışkan piyano tuşeleri harika geçişlere imkan veriyor. İkinci gitarda yer alan Rob McNelley ile Tommy Mc Donalds albüm kadrosundaki diğer isimler. “Hellfire” albümünde trombon ile Ray Agee ve saksofon ile Max Abrams konuk olmuşlar.
Aptulika




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...