18 Kasım 2014 Salı

VARGAS BLUES BAND “From The Dark”



VARGAS BLUES BAND
“From The Dark”
(2014)
Blues’un İspanya’daki sesi Javier Vargas, 1992’den bu yana çalışmalarını tam gaz sürdürüyor. Madrit doğumlu İspanyol ve Arjantin kökenli gitarist, grubuyla yaptığı “From The Dark” albümünde gümbür gümbür bir ‘sound’la gelmiş. Parçalar hard’n heavy tarzında ve blues’la çok güzel buluşuyor. Kimi zaman ZZ Top kimi zaman da 80’lerin geleneksele bağlı hard’n heavy gruplarını hatırlatabiliyor. Bu yüzden de İngilizlerin 80’lerin sonunda esen Quireboys grubunun 30. yıl konserlerinde Vargas Blues Band açılış grubu olarak çıkacaktı.
Parçalarda 80’lerin hard’n heavy gruplarının izi özellikle de nakarat bölümlerinde kendini gösteriyor. İspanyolların dünya çapına ulaşabilen, yılların gitaristi Javier Vargas’ın her parçadaki keskin ve hard rock tınılı gitar soloları da birbiri ardına geliyor.
Blues’ın ve rock’ın evrensel tınılarının hakim olduğu albümde “Run Away”in giriş bölümünde İspanyol ve Latin tınısı kendisini ele vermeden belli ederken, finalde yer alan “Esperanto” da ise İspanyol gitar ile elektro gitar düet yaparken altta flamenko’nun ayak ritmleriyle İspanyol tınısı rock ve blues ile buluşmuş.
 Blues rock’ın sakin akışında ama dertli gidişinde “Roy Blues”, 80’lerin hard’n heavy lezzetinde “Bye Bye Zombie” ve  “Let It Go” , blues rock’ın formlarındaki “Palace Of The King” ve “Moon Light Blues” albümün önceliğine oturan çalışmaları oluşturuyor.

Javier Vargas, yıllar yılı süren uğraşında rock sevgisinden ödün vermeden blues yaparak, dünya sahnesindeki yolculuğuna emin adımlarla devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...