29 Kasım 2014 Cumartesi

TASTE “On The Boards” 1970

TASTE
“On The Boards”
1970


Taste’nin ikinci ve son stüdyo albümü. Aralık 1968’de Londra’da kaydedilen albüm, 1 Ocak 1970’de piyasaya çıkacaktı. Bu albümden sonra Taste için “İrlandalı Cream” tanımlaması bile yapılmaya başlanacaktı.

Albümdeki Taste Kadrosu:
·      Rory Gallegher – gitar, vokal, saksofon, armonika
·      Richard McCracken – bas gitar
·      John Wilson – davul

Albümdeki Parçalar:

1-    What’s Going On:
Alçalıp, yükselmeleriyle enerjisini sürekli koruyan bir parça. Kimi zaman sert bir sound gözlenirken arada durgunlaşıp neredeyse bir balad havasına bürünmesi dinleme keyfini arttırıyor. Gallegher’ın gitar soloları birbiri ardına dökülürken, Wilson’un davulu yoğun bir tempoyla abanma halinde görülüyor. Üçlünün ritm ayağında ise Mc Cracken bas gitarıyla dolgun melodiler yüklüyor.

2-    Railway And Gun:
Folk gidişinde ve yer yer de Southern Rock izlerinde başlayan bir parça. Gallegher’ın uzun sololarında Mc Cracken’in bas gitarına kulak verilirse harika tınılar elde duyulabiliyor. Parçanın finali ise gene baştaki tavra dönerek sonlanıyor.

3-    It’s Happened Before, It’ll Happened Again:
Albümün iki uzun parçasından biri. Uzun olması doğaçlamaların yoğunluğuna da işaret ediyor. Boogie temelli bir başlangıçtan sonra (44 saniyeelik bir vokal bölümü) devamlı sololarla parça işleniyor. Yarısına dek gitarla işlenen parçayı Gallegher gitarı bırakarak alto saksofon solosuyla devam ettiriyor. Bu bölümlerde ise çalışma bir caz yorumuna dönüşüveriyor. Parçanın bitimine yarım dakikadan az bir zaman kala gene baştaki boogie tavrına dönüp vokalle son buluyor.

4-    If The Day Was Any Longer:
Rory Gallegher’ı bu sefer de armonikasıyla dinleme imkanına erişiyoruz

5-    Morning Sun:
 Hard rock temelli bir parça. Yoğun akışında giderken ortada durup akustik gitarla geçen bölüm ise harika bir nefes almayı sağlıyor.

6-    Eat My Words:
Hareketli ve hard rock ögeleriyle bezeli bu parça da arada duruşları bizim halk ozanları ile geleneksel bluescıların öykü anlatışlarına benziyor. Bu parçada nefis gitar sololarına kulak verirken MC Cracken’in bas gitarına hayran olmamak da elde değil.

7-    On The Boards:
Albümün ikinci baladı. Gitarın yumuşak tonlarında tane tane düşen notalarıyla davulun ritmik bagetleriyle akan bir parça. Sona doğru ise gitarın yerini saksofon alırken başka dünyalara doğru bir yolculuk başlıyor.

8-   If I Don’t Sign I’ll Cry:
Tatlı bir gidişi olan bu çalışmada nakarat bölümleri dikkat çekici. Armonika ile elektro gitarın birbirini kesen düeti az ama albenili durmuş.

9-    She Here:
Bu parçada Rory Gallegher’i akustik gitarı ve vokaliyle tek başına buluyoruz.  

9-   I’ll Remember:
Açılışta yer alan “What’s Going On” gibi hard rock ile blues rock çizginin buluştuğu parça ile albüm son buluyor. Bu parçada Gallegher ile özdeşleşmiş olan hafif çığlıksı vokalle oluşmuş nakaratları duyabiliyoruz.


 Aptulika



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...