17 Kasım 2014 Pazartesi

David Gilmour’dan Solo Albüm Hazırlığı



 Pink Floyd’un veda albümü “Endless River” çıktı ama dalgalar durulmuyor. Pink Floyd’a gönül vermiş olanlar için yeni bir haber daha var. Grubun gitaristi David Gilmour 2015 yılına yeni bir solo albüm hazırladığını açıkladı. Rolling Stone dergisine röportaj veren Gilmour,  “Gayet iyi gidiyor. Bazı bölümler tamamlanma yolunda ve bazılarını da yeniden yapmam gerekiyor. Çalışmaya başlayalı bir kaç ay oldu. Gelecek yıl solo albümümün çıkacağını umuyorum.” diyerek albümün ahvalini anlattı.
“Albümden sonra da yaşlı birine göre bir turne düşünüyorum, 200 günlük bir şey değil.” diyen Gilmour, en son 2006 turnesinde olduğu gibi daha küçük salonlarda çalmayı planlıyor. Usta müzisyen, “Turne hakkında herhangi bir görüşme olmadı fakat Radio City Music Hall bana göre uygun bir yer” sözleriyle planlarını açıkladı.
Pink Floyd’un kalan iki elemanından bir diğeri olan davulcu Nick Mason ise, “Eğer David istifa ederse, Pink Floyd’un tüm kontrolu bana kalacak, ben de tek kalan eleman olarak turneye çıkıp ‘Dark Side of The Moon’un sadece davul bölümlerini çalacağım. Oldukça sıkıcı olacak. Aman ha şaka yapıyorum.” sözleriyle esprili bir yaklaşımda bulundu. Pink Floyd’un emektar davulcusu  hala umudunu yitirmediğini,  Gilmour’un bir gün fikrini değiştireceğine inandığını belirttikten sonra “Sanıyorum ölüp gömüldüğümde bile mezar taşımda : ‘Grubun tam olarak bittiğinden emin değilim’ yazacak” diyerek, esprilerine devam etti.


Röportaj Andy Greene tarafından  Rolling Stone dergisinde yapıldı.  

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...