26 Ekim 2014 Pazar

Randy Brecker bu salı İstanbulda

Randy Brecker, Chopin’in şehri için çalıyor
Caz trompetinin etkileyici yorumcularından Randy Brecker , Polonyalı caz piyanisti ve besteci Wlodek Pawlik ile birlikte Kalisz Filarmoni Orkestrası ile kaydettikleri "Night in Calisia" albümüyle övgüler alırken, sayısız ödüle de layık görülmüşlerdi. İşte o albümün İstanbul konseri de 28 Ekim akşamı Cemal Reşit Rey konser salonunda olacak.
Amerikalı trompetçi Randy Brecker, caz alanının ötesinde de farklı müzik tarzlarını da şekillendirebilmiştir.  Trompetin yanısıra flügelhorn`u da başarıyla çalabilen sanatçı, Bruce Springsteen`den Frank Sinatra`ya, Davis Sanborn`dan Jaco Pastorius ve Frank Zappa`ya kadar değişik isimle çalışmış, albüm kayıtlarında ve konserlerinde bulunmuştu.
1975 – 1981 arası kardeşi Michael Brecker’la birlikte “The Brecker Brothers” adıyla altı albüm yapan Randy Brecker, 1982`de solo kariyerine devam edecekti.
Bir çok kere Grammy ödülüne de layık görülen Brecker, yeni çıkan “Night in Calisia” albümüyle de altıncı Grammy ödülünü kazanacaktı. Bu albüm Randy Brecker’ın da içinde yer aldığı bir projeden oluşmuş. Bu fikir Polonya’nın en eski şehri Kalisz’in1850. yılı kutlamaları için oluşturulmuş. “Night in Calisia” projesi  , Kalisz Filarmoni Orkestrasının direktörü Adam Klocek’in Wlodek Pawlik’ten bir beste istemesiyle başlamış. Daha sonra Randy Brecker’ın da katılmasıyla bu albümü oluşturmuşlar. Altı parçalık caz süitinden oluşan albüm, caz müzik tarihinin efsane ismi Dizzy Gillespie’in “A Night In Tunisia”dan esinlenilerek  “Night in Calisia” ismini almıştır.  
 28 Ekim akşamı İstanbul’da da sunulacak olan bu projenini konserinde Randy Brecker’ın yanısıra Polonyalı piyanist ve besteci Wlodek Pawlik, Kalisz Filarmoni Orkestrası da yer alacak.
  Wlodek Pawlik, Frederic Chopin Müzik Akademisi’nde klasik piyano, Hochschule für Music’te ise caz kompozisyonu ve teorisi eğitimleri almış. Bugüne kadar 24 albüme de imza atan Pawlik ,birçok ödüle layık görülmüş. 

 Polonya’nın en eski şehri Kalisz, Polonya müzik tarihinin en önemli merkezlerinden birisi. Frederick Chopin, Henryk Wieniawski ve 19. yüzyıl Avrupası’nın çok önemli virtüözlerini ağırlayan Kalisz şehrinin Filarmoni Orkestrası ile birlikte Randy Brecker’ı 28 Ekim akşamı Cemal Reşit Rey konser salonunda dinleyecek olmamız sevindirici.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...