6 Ekim 2014 Pazartesi

Jimmy Page'den Led Zeppelin konserleri müjdesi

Çizim: Aptülika
Siz bu başlığı "Led Zeppelin tekrar kuruluyor ve konserlere de başlıyor" diye algıladınız muhakkak. Ve bir süre sonra benim de malum internet yöntemleriyle 'tık'lanmayı sağladığımı düşüneceksiniz. Açıkcası ona benzer bir şey oldu ama haberin başlığı tamamen doğru. 
Durun bir yol anlatayım
*
Müzik tarihinin en önemli rock gruplarından Led Zeppelin bir döneme damgasını vurmuştur. Ancak 1980 yılında davulcuları John Bonham'ın ölümü üzerine grubu dağıtmışlardı. Bu gruba yeni bir davulcu bulamadıklarından değil, John Bonham'sız Led Zeppelin olamaz düşüncesindendi. Dolayısıyla bu kesin bir karardı ve bir daha Led Zeppelin adıyla bir araya gelmeyeceklerini belirtmişlerdi. Grup buna 34 yıl uyacaktı. Tabi bir iki istisna hariç olarak. Yakın dönemde Atlantic Records'un sahibi Ahmet Ertegün'ün ölümünden sonra bir kez bu isim altında sahneye çıktılar. Bunun da sebebi Ertegün'ün anısına bir vefa ve açılacak olan bir müzik okulunu desteklemek içindi. 
Durum bu şekilde ama bu müzik endüstrisidir ve ondan herşey beklenir. Son yıllarda da Led Zeppelin tekrar biraraya gelecek söylentileri yayılmaya başladı. Hatta yakın dönemde "bütün grup elemanlarının biraraya gelmek istediğini ama Robert Plant'in kabul etmediğini" söylentinin ötesinde ciddi bir haber olarak yazılıp, çizildi.
Led Zeppelin'in unutulmaz vokalisti Robert Plant geçen ay solo albümünü çıkardıktan sonra bir kez daha bu işin olmayacağını müzikal projelerinin farklı olduğunu belirtti. Zaten albümü dinlediğimizde de bu belli oluyordu. 
Üç gün önce haber merkezlerine düşen yeni bir haber kafaları iyicene karıştıracaktı. Efsane grubun gitaristi Jimmy Page eski gruplarından Yardbirds ve Led Zeppelin şarkılarıyla bir turne yapacağını duyurdu. Bu da akıllara hemen Jimmy Page'in Led Zeppelin konserlerine başlayacağını yani grubun tekrar kurulduğunu hissettirecekti. Oysa olayın aslı şu şekildeydi, Jimmy Page eski gruplarındaki (bu gruplardan biri de Yardbirds) parçalarından oluşan bir repertuarı yeni kurduğu bir grupla konserlerde seslendireceği bir turneye hazırlanıyordu. 

Yazı ve çizgi APTÜLİKA
aptulelcioglu@gmail.com


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...