25 Ekim 2014 Cumartesi

Cream'in bas gitar ustası Jack Bruce'ı kaybettik


 Jack Bruce, 71 yaşında karaciğer rahatsızlığından öldü.  Jack Bruce rock tarihinin en önemli bascılarından biriydi ve 1960’ların Süpergrubu The Cream’ın Eric Clapton ve Ginger Baker’la birlikte elemanıydı.



Şu pazar günü için blog'a bir karikatür ya da çizim mi koysam diye düşünürken birdenbire kötü haberle karşılaştım. Haber yalın bir halde "Cream'ın bascısı Jack Bruce öldü" diyordu. Bruce, o kadar üretken o kadar deha bir müzisyendi ki, sanki bana hayatının baharında ölmüş gibi geldi. Nedendir bilmem daha yapacağı çok şey vardı ve benim onun yapacaklarını dinlemeye ihtiyacım vardı. Daha Mart ayında "Silver Rails" isimli albümü çıkartmıştı. Albümde konuklar arasında Scorpions'un ilk gitaristi Uli Roth da vardı. Hele o Cream'dan sonra yaptığı solo çalışmaları aklıma geliyor da neler neler yoktu ki. Kimi zaman caz tadına varan işler kimi zaman en harbisinden rock ruhunu taşıyan çalışmalar. Büyük bir bikimin duygu ile yansıması. 
Güzel bir insandı Jack Bruce. 
Seni çok özleyip, arayacağız İskoçyalı güzel abimiz. 



 Jack Bruce, 71 yaşında karaciğer rahatsızlığından öldü.  
Jack Bruce rock tarihinin en önemli bascılarından biriydi ve 1960’ların Süpergrubu The Cream’ın Eric Clapton ve Ginger Baker’la birlikte elemanıyda.

 Üçü de kendi enstrümanlarının virtuözü olan The Cream grubu  'Wheels of Fire' albümüyle 35 milyonun üzerinde satış yapmıştı.
Elektro gitarın büyük ustası Eric Clapton, davulun güçlü ismi Ginger Baker’ın yer aldığı grupta Jack Bruce da basgitar çalıyordu. Her üç elemanın da vokal yaptığı The Cream’ın  "I Feel Free" ve "Sunshine Of Your Love"şarkılarında Jack Bruce ‘un vokali de unutulmazlar arasına girecekti.
 Asıl adı John Symon Asher Bruce olan  basgitarist (14 Mayıs 1943 - 25 Ekim 2014) , The Cream dağıldıktan sonra da solo çalışmalarına devam etmişti.
Konservatuarda klasik müzik eğitimi alan ve cello da çalan müzisyen rock ve blues konusunda da önemli işler yapmıştı.


 İngiliz blues’ının inşa yıllarında İngiliz blues’ının kurucusu ismi  Alexis Korner'ın grubu  Blues Inc’te da çalarak kariyerine adım atan Bruce, the Graham Bond Organisation, John Mayall's Bluesbreakers ve Manfred Mann ile de çalışmıştı.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...